- Stort øyeblikk

Martin Ødegaard om at han endelig ble kvitt måltørken.

TRAFF BLINK: Martin Ødegaard hamret inn en scoring fra distanse. Her får han en avslutning blokkert. Foto: REUTERS/Alkis Konstantinidis/NTB
TRAFF BLINK: Martin Ødegaard hamret inn en scoring fra distanse. Her får han en avslutning blokkert. Foto: REUTERS/Alkis Konstantinidis/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Olympiakos - Arsenal 1-3

Martin Ødegaard (22) scoret sitt første mål for Arsenal i Europa League-kampen mot Olympiakos, med en kanonskudd fra distanse.

- Det var et fantastisk øyeblikk. Jeg var ivrig etter å komme i målprotokollen og jeg hadde ikke scoret ennå, så det var et fint øyeblikk for meg og også et viktig tidspunkt i kampen å score et bortemål på. Det var et stort øyeblikk for meg personlig og også for laget, sier Ødegaard til Arsenals offisielle hjemmeside.

Arsenal har fått et meget godt utgangspunkt med tre bortemål i Hellas.

- Jeg syns vi gjorde det veldig bra, bortsett fra målet vi slapp inn så syns jeg vi var solide hele veien. Vi dominerte kampen, vi skapte mange sjanser, men vi ga bort ballen for lett ved noen anledninger. Vi må jobbe videre med det, men bortsett fra det så syns jeg det var en fantastisk kamp og en fortjent 3-1-seier, sier Ødegaard.

Får skryt

Evening Standard gir Ødegaard 7 på børsen, mens The Sun drar til med en 9-er.

«Uten tvil hans beste kamp i Arsenal så langt. Nordmannen hamret inn en scoring fra 25 meter, selv om Jose Sa burde gjort det bedre. Og det var ikke bare på siste tredjedel at Ødegaard imponerte, han var ofte tilbake og hjalp forsvaret», skriver tabloidavisa.

Sky Sports gir 22-åringen børskarakter 7, som er det høyeste i kampen sammen med tre andre Arsenal-spillere.

BBC sammenlikner Ødegaard-scoringen med Lionel Messis langskudd mot PSG i Champions League, og sikter ikke til retningen (Messi sendte ballen i vinkelen), men råskapen bak avslutningen.

Independent gir også Ødegaard børskarakter 7 (ingen Arsenal-spillere fikk høyere) og skriver:

«Slo tilbake etter en slurvete start, som inkluderte en grusom avslutning, med å score sitt første Arsenal-mål med et kraftfull skudd fra distanse.»

Football London gir Ødegaard karakteren 8, som er delt banen beste med Kieran Tierney.

«Åpnet scoringskontoen med stil med en kanon fra nesten 30 meter etter å ha bommet på en god mulighet fra 12 meter. Nordmannens selvtillit vokser nå og Arsenal blir et bedre lag som følge av det», skriver de.

Returoppgjøret spilles 18. mars.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer