Filip Fjeld Andersen

Stortalent etter bragd: - Vanvittig kult

Med en tredjeplass i verdenscuprennet i Le Grand-Bornand gjorde Filip Fjeld Andersen noe han aldri før har gjort: Å ta steget opp på pallen.

VALGTE SKISKYTING: Filip Fjeld Andersen har vært et talent både i langrenn og skiskyting. Til slutt falt valget på skiskyting. Fredag tok han steget opp på pallen. Foto: Geir Olsen / NTB
VALGTE SKISKYTING: Filip Fjeld Andersen har vært et talent både i langrenn og skiskyting. Til slutt falt valget på skiskyting. Fredag tok han steget opp på pallen. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert

ANNECY - LE GRAND-BORNAND (Dagbladet): - Det har ikke helt sunket inn enda, men det er vanvittig kult, sier Filip Fjeld Andersen til Dagbladet etter løpet.

Det var ikke bare Johannes Thingnes Bø som kunne juble høyt i franskmennenes skiskyttermekka fredag. For Filip Fjeld Andersen gjorde et ærlig forsøk, da han gikk for å slå verdenseneren i fjor.

Det holdt til en tredjeplass og karrierebeste for Geilo-gutten.

- Det er rett og slett bare helt rått. Det er helt latterlig mye mennesker, og de heiet selv om jeg er nordmann på siste runden. Og det var noe av det kuleste jeg har opplevd.

- Etter å ha skutt to fulle hus og med god fart i sporet. Hva tenkte du på siste runden der?

- Jeg tenkte bare at nå må jeg holde meg på beina og komme i mål. Jeg var så sliten, som jeg aldri før har vært. Jeg klarte ikke helt å tenke på sisterunden. Men når jeg kom i mål og så tre bak navnet mitt. Det var utrolig gøy.

Johannes Thingnes Bø, på sin side, fikk en etterlengta seier i terrenget han trives best. For det er noe med nordmannen som gjør han ekstra gira i Le Grand-Bornand, forteller han.

ETTERLENGTA SEIER: Med seier i Le Grand-Bornand sikret Johannes Thingnes Bø sin første verdenscupseier i vinter. / AFP / NTB.
ETTERLENGTA SEIER: Med seier i Le Grand-Bornand sikret Johannes Thingnes Bø sin første verdenscupseier i vinter. / AFP / NTB. Vis mer

Av i alt 9 verdenscuprenn som er arrangert i fjellparadiset, har Thingnes Bø vunnet 7 av dem, nettopp der.

- Jeg har likt å være god her siden det er hjemmebanen til Fourcade (Martin Fourcade). Fourcade har vært veldig god i Holmenkollen. Kanskje vi bare har forelsket oss i fienden, sier Thingnes Bø til Dagbladet etter løpet.

Samtidig som Thingnes Bø kunne puste lettet ut over sin første verdenscupseier for sesongen, gledet han seg også på lagkameratens vegne.

- Det løpet her; det er perfekt det han gjør. Et par år til på baken, så er det han jeg må kjempe med. Det tror jeg. Vi får se hvor lenge jeg holder ut i det gamet her, sier Thingnes Bø om prestasjonen til Filip Fjeld Andersen.

Inn i OL-diskusjonen

Skiskytterne venter et brutalt OL-uttak. Der noen blir skuffa, uansett. Norge sender i alt seks utøvere til OL i Beijing, hvor bare fire av dem får gå hver distanse under mesterskapet.

Men med gode prestasjoner hele sesongen, har Fjeld Andersen for alvor meldt seg inn i kampen om en OL-plass. Det er riktignok noe han ikke tør å tenke på, riktig ennå.

- Før sesongen hadde jeg et hårete mål om å komme med i troppen, med pallplass er det utrolig kult å vise at man har nivået inne. Men det er fortsatt en stund til det OL-uttaket skal gjøres og det er flere skirenn som skal gås. Vi tenker ikke så langt enda, sier Fjeld Andersen.

- Vi får ta det når den tid kommer, avslutter han.

KLUBBKAMERATER: Vetle Sjåstad Christiansen omtaler lagkameraters bragd som en stor dag for både Geilo og Norge. Foto: Fredrik Sandberg /TT News Agency / NTB.
KLUBBKAMERATER: Vetle Sjåstad Christiansen omtaler lagkameraters bragd som en stor dag for både Geilo og Norge. Foto: Fredrik Sandberg /TT News Agency / NTB. Vis mer

- Veldig moro for Norge og Geilo

Vetle Sjåstad Christiansen, som gikk inn til en åttendeplass på fredagens sprint, har husket Fjeld Andersen fra han var liten.

For Sjåstad Christiansen og Fjeld Andersen er ikke bare landslagskamerater. De er også klubbkamerater i Geilo IL.

- Det var utrolig sterkt. Hvis du søker opp resultatene hans fra junioralder, både i skiskyting og langrenn, så vant han gull i alt. Han slo alle langrennsløperne i sprint, klassisk, skøyting. Han var på juniorlandslaget i langrenn og det var bare så vidt han gikk over til skiskyting istedenfor langrenn, så han har vært et kjempe talent i alle år, sier Sjåstad Christiansen, før han fortsetter:

- Han har slitt med skytinga og da var det kjempe gøy at han fikk til to fulle hus i dag, da han hadde en god dag i løypa. Veldig moro for Norge og Geilo.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer