TIL ARSENAL: 17-åringen Alex Oxlade-Chamberlain (t.h.) går fra Southampton til Arsenal.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS
TIL ARSENAL: 17-åringen Alex Oxlade-Chamberlain (t.h.) går fra Southampton til Arsenal.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ADRIAN DENNISVis mer

Stortalent klar for Arsenal

Alex Oxlade-Chamberlain skrev under langtidskontrakt.

Arsenal avslørte mandag at de har hentet stortalentet Alex Oxlade-Chamberlain (17) fra Southampton.

Overgangssummen for 17-åringen skal ifølge Southampton være så stor at den er ny klubbrekord hos dem. Sørkystklubben, som denne sesongen er nyopprykket i mesterskapsserien, vil imidlertid ikke avsløre den eksakte summen.

Klubbrekord betyr uansett at Oxlade-Chamberlain ikke kan ha kostet mindre enn 107 millioner kroner. Det var nemlig overgangssummen da Englands landslagsving Theo Walcott gikk samme vei, fra Southampton til Arsenal, i 2006. I noen medier blir det rapportert at Oxlade-Chamberlain skal ha kostet nesten 135 millioner kroner. Det er i tilfelle engelsk rekord for en spiller på hans alder.

17-åringen har aldri spilt på høyere nivå en det tredje høyeste i det engelske seriesystemet. Forrige sesong imponerte Oxlade-Chamberlain likevel med ti scoringer på 41 kamper da Southampton sikret opprykk.

Glad Wenger - Vi er storfornøyde med at Alex har bestemt seg for å komme til oss. Han er en spennende ung spiller som vil gi oss kreativitet og offensive kvaliteter, sier Arsenal-manager Arsène Wenger til klubbens nettsider.

- Alex har blikk for pasninger og har en glimrende spilleforståelse. Han ser også ut som en god lagspiller, legger Wenger til.

Oxlade-Chamberlain fyller 18 år om en uke, og legger ikke skjul på at han er begeistret over å være Arsenal-spiller.

- Arsenal har en glimrende manager i Arsène Wenger, spillere av topp kvalitet, og har en attraktiv spillestil. Alt dette var viktige faktorer som fikk meg til å velge Arsenal.

- Jeg er stolt over å komme til Arsenal, men vil også benytte sjansen til å takke alle i Southampton for den hjelpen og støtten jeg fikk i starten av karrieren min. Jeg vil alltid være takknemlig for det, sier Chamberlain.

(NTB)