Stortalent valgte Arsenal - vraket United

Aaron Ramsey (17).

(Dagbladet.no): For sju dager siden innkasserte Manchester United langt på vei seieren om Cardiffs 17 år gamle stortalent Aaron Ramsey. De regjerende Premier League- og Champions League-mesterne skrev på sin hjemmeside at det eneste som gjensto var de personlige betingelsene og en medisinsk test.

Men United var for raske på avtrekkeren - for også Arsenal fikk tillatelse til å snakke med Ramsey. I tillegg var også Everton inne med et bud.

Nå har den unge midtbanespilleren bestemt seg: Han vil til London og Emirates.

- Cardiff City ble fredag informert om at Aaron Ramseys foretrukne destinasjon denne sommeren er Emirates Stadium og Arsenal. Vi vil nå fortsette dialogen med Arsenal med sikte på å fullføre overgangen, skriver Championship-klubben på sin hjemmeside.

BBC skriver at Arsenals bud var det beste rent økonomisk. United skal på sin side ha tilbudt å låne Ramsey tilbake til Cardiff kommende sesong som en del av avtalen - noe Arsenal ikke har noen planer om å gjøre.

Av den grunn har Cardiff håpet Ramsey ville velge United.

- Vi vil foretrekke det om Aaron går til Manchester United, for å være ærlig. Det er av den enkle grunn at vi ønsker at han skal komme tilbake til Cardiff neste sesong. Jeg er sikker på at supporterne våre også håper på det, sa styreformann Peter Ridsdale til South Wales Echo sist uke.

Ramseys valg er et prestisjenederlag for Sir Alex Ferguson og United, og en tilsvarende triumf for Arsene Wenger og Arsenal. Begge klubber vier mye ressurser til talentarbeid, og Ramsey beskrives som et av Storbritannias mest lovende unggutter.

ØNSKET SEG TIL ARSENAL: Cardiff håpet Aaron Ramsey (17) skulle gå til Manchester United, fordi de da ville fått ham tilbake på utlån kommende sesong. En slik avtale får de ikke med Arsenal - som vant bikkjeslagsmålet om det walisiske stortalentet. Foto: AP
ØNSKET SEG TIL ARSENAL: Cardiff håpet Aaron Ramsey (17) skulle gå til Manchester United, fordi de da ville fått ham tilbake på utlån kommende sesong. En slik avtale får de ikke med Arsenal - som vant bikkjeslagsmålet om det walisiske stortalentet. Foto: AP Vis mer

En av dem som spår Ramsey en lysende karriere er lagkamerat Stephen McPhail i Cardiff.

- Han er bare 17, men når du ser ham spille, vil du tro han har holdt på i årevis. Han er spesiell og en kommende superstjerne. Aaron har fantastisk overblikk og en strålende pasningsfot. Han liker Roy Keane, men er nok mer en Steven Gerrard-type. Som jeg sa, han kommer til å bli en stor stjerne om han holder føttene på jorda og jobber hardt, har den irske landslagsmannen uttalt.

Stortalent valgte Arsenal - vraket United
<B>MØTTE RAMSEY I SVEITS:</B> Arsenal fløy Aaron Ramsey ned til Sveits for å møte Arsene Wenger. Franskmannen gjorde åpenbart et godt inntrykk.