Dennis Hauger

Stortalentet: - Tyngste jeg har opplevd

Dennis Hauger (18) er i ferd med å bli en sensasjonell norsk idrettsutøver. Unggutten ligger an til å vinne årets Formel 3-mesterskap, men veien dit har til tider vært tøff.

LOVENDE: Dennis Hauger har en svært lovende karriere foran seg, men har hatt det tøft under pandemien. Foto: Fredrik Hagen / Dagbladet
LOVENDE: Dennis Hauger har en svært lovende karriere foran seg, men har hatt det tøft under pandemien. Foto: Fredrik Hagen / Dagbladet Vis mer
Publisert

OSLO (Dagbladet): Torsdag ettermiddag var det duket for pressetreff i Operahuset i Oslo med den talentfulle 18-åringen Dennis Hauger.

Foajeen var fylt til randen av et norsk pressekorps som alle var på tå og hev etter å få noen ord med Hauger.

Det er ikke uten grunn at interessen for nordmannen er så. Unggutten har prestert meget bra denne sesongen, og ligger godt an til å vinne Formel 3-mesterskapet.

PARIS: Lionel Messi møtte pressen i dag på Parc des Princes. Dette er noe av hva han hadde å si om fremtiden i PSG. VIDEO: AP. Vis mer

- Alltid en risiko

Etter at Netflix-serien Formula 1: Drive to Survive ble lansert, har interessen for motorsporten skutt i været i Norge.

Norge har aldri hatt en utøver med i det gjeve Formel 1-selskapet, men det jobber unggutten hardt for å gjøre noe med.

- Målet er jo Formel 1, ellers hadde jeg jo ikke kjørt Formel 3 i år. Det er jo det jeg går for, så jeg skal prøve å gjennomføre det målet. Det har jo gått bra denne sesongen, så får man jobbe videre på det, sier en smilende Hauger til Dagbladet.

Det at det har gått meget bra for stortalentet, er en underdrivelse. Hauger leder med 63 poeng ned til andreplassen i Formel 3-mesterskapet, når det gjenstår ni løp.

LEDER: Dennis Hauger leder Formel 3-mesterskapet når det gjenstår ni løp. Foto: Fredrik Hagen / Dagbladet
LEDER: Dennis Hauger leder Formel 3-mesterskapet når det gjenstår ni løp. Foto: Fredrik Hagen / Dagbladet Vis mer

Neste runde for nordmannen er 27. til 29. august i Belgia. Han er klar på hva som blir fokuset der.

- Jeg har ikke satt meg noen mål, men det blir viktig å forsette med det tankesettet jeg har hatt så langt i år og holde fokuset. Samtidig ikke ta noen unødvendige risker, selv om det alltid vil være en risiko når man skal kjøre forbi noen, forteller han.

Pandemiens innvirkning

Til tross for Haugers store suksess den siste tiden, har det ikke bestandig vært like lett for den talentfulle nordmannen. Da coronapandemien brøt ut i fjor, fikk det konsekvenser for 18-åringen.

- Fjorårets sesong var den tyngste jeg har opplevd, mentalt også. Det var flere faktorer som spilte inn, men ting stemte ikke helt mellom meg og bilen. Så det ble vanskelig å prøve å omstille hver helg, sier han og fortsetter:

- Det har ikke vært lett med tanke på reising og sånt. I tillegg har jeg nok passert rundt 100 covid-tester, siden det er så mange restriksjoner, sier Hauger.

MANAGER: Haugers manager, Harald Huysman, forteller at fjoråret var tøft for 18-åringen. Foto: Fredrik Hagen / Dagbladet
MANAGER: Haugers manager, Harald Huysman, forteller at fjoråret var tøft for 18-åringen. Foto: Fredrik Hagen / Dagbladet Vis mer

Harald Huysman, manageren til Hauger, forteller at fjoråret tidvis var tøft for den lovende utøveren.

- Det var ekstremt vanskelig. I fjor bodde han i England i fem og en halv måned uten å få komme hjem, under svært vanskelige forhold. Det var lenge veldig usikkert om det ble noen kjøring i det hele tatt, så fjoråret var et ekstremt tøft år, med en vanskelig bil.

Men etter at Hauger ble vaksinert for viruset, forteller han at ting har bedret seg. Han forteller at tid med sine nærmeste har vært svært viktig for han.

- Det jevnet seg jo litt ut når man fikk vaksinen, slik at jeg kunne komme litt mer hjem for å være med familie og venner. Jeg tror den delen er viktig for å holde alt i sjakk. Så i år har det vært ganske balansert og greit, sier han.

Fakta om Dennis Hauger

Fødseldato: 17.03.03

Høyde: 1,81m

Hjemsted: Aurskog, Viken

Lag: Prema Racing (også en del av Red Bulls junior lag)

Meritter: Italiensk Formel 4-mester (2019)

2021 sesongen: Leder Formel 3 med 63 poeng

- Alltid vært dedikert

Hauger kjører for det italienske laget Prema Racing. I tillegg er han en del av juniorakademiet til Red Bulls Formel 1-lag.

For å komme dit han er i dag, har han jobbet beinhardt. Til Dagbladet forteller 18-åringen at han trener nesten hver eneste dag.

- Når jeg er hjemme trener jeg seks dager i uka. Det er jo slik at vi ikke kan veie for mye, så det er ganske små muskelgrupper vi trener. Ellers er det jo løpshelgene i Italia, hvor jeg prepper med teamet.

Manager Huysman har sammen med faren Tom Erik Hauger, vært de to viktigste støttespillerne for stortalentet. Sistnevnte beskriver sønnen som en dedikert idrettsutøver, noe han alltid har vært.

STOLT: Pappa Tom Erik er stolt over hva sønnen har oppnådd hittil i karrieren. Foto: Fredrik Hagen / Dagbladet
STOLT: Pappa Tom Erik er stolt over hva sønnen har oppnådd hittil i karrieren. Foto: Fredrik Hagen / Dagbladet Vis mer

- Han har alltid vært ekstremt dedikert, fokusert og motivert i alt han har drevet med. Så har han hatt en ekstrem interesse for motorsport siden han var liten, og alltid lært ting raskt.

Interessen for motorsporten startet tidlig. Da Dennis var to år fikk han sin første firehjuling. To år seinere var motorcrossen på plass, mens da han var fem fikk han en gokart.

- Interessen startet med faren min da jeg var veldig ung. Jeg var gira på sporten tidlig. Jeg så jo på løp istedenfor barne-tv. Så interessen har alltid vært der, forteller han.

Møtte verdensstjerna

I anledning pressetreffet torsdag, var også Formel 1-stjerna Max Verstappens (23) bil fra 2018 utstilt i inngangen av Operahuset. En ydmyk og sympatisk 18-åringen synes det var morsomt at bilen var utplassert i hovedstaden.

- Det er jo bare et motorisert kjøretøy. Men det er litt spesielt når det er en Formel 1-bil, også er den jo i Oslo da, humrer Hauger.

Pappa Tom forteller til Dagbladet at superstjerna har vært et forbilde for sønnen, men at han alltid har fokusert mest på seg selv.

- Verstappen er nok et av forbildene. Samtidig har han alltid vært opptatt av alt han kan gjøre selv, så han har aldri vært en som blir «starstrucked» av noen, forteller faren.

BIL: Formel 1-stjerna Max Verstappens bil fra 2018 er utstilt i Operahuset i Oslo. Foto: Fredrik Hagen / Dagbladet
BIL: Formel 1-stjerna Max Verstappens bil fra 2018 er utstilt i Operahuset i Oslo. Foto: Fredrik Hagen / Dagbladet Vis mer

Hovedpersonen selv forteller at han møtte verdensstjerna da han var i England.

- Jeg har jo hatt lunsj med Verstappen hos Red Bull i England, sammen lagsjefen hans Chris Horner. Men det var ikke noe spesielt samtaleemne, vi bare snakket generelt om ting og det varte ikke så lenge heller, sier Hauger og fortsetter:

- Det var kult å se han gå opp stigen. Måten han kjører på er veldig kul, så han var en av de jeg så mye på da jeg var mindre.

- Ser unektelig bra ut

Nå er fokuset til Hauger rettet mot rundene i Belgia i slutten av måneden. Det skal mye til for at han ikke går seirende ut av Formel 3-mesterskapet, og da venter en lys framtid ifølge hans far.

- Sånn som det er nå ser det jo unektelig bra ut. Han er jo så langt vært så overlegen som egentlig ingen har vært før i den serien, og leder mesterskapet veldig overlegent. Man skal aldri ta ting på forskudd, men det ser lovende ut, forteller pappa Hauger.

Manager Huysmann forteller at han er veldig imponert av Hauger, og ikke minst glad på 18-åringens vegne. Den tidligere motorsportføreren er klar på hva som blir neste steg for stortalentet.

DRØM: Dennis Haugers store drøm er å konkurrere i det gjeve Formel 1-selskapet. Foto: Fredrik Hagen / Dagbladet
DRØM: Dennis Haugers store drøm er å konkurrere i det gjeve Formel 1-selskapet. Foto: Fredrik Hagen / Dagbladet Vis mer

- Veien videre blir jo Formel 2 neste år. Dennis har Formel 1 som et fjernt mål, men han er flink til å fokusere i nuet. Han har alltid vært god på å ta løp for løp og sving for sving. Fortsetter han å jobbe på slik som han har gjort hittil, så blir nok dette veldig bra til slutt.

Og på spørsmålet om hvor hovedpersonen selv ser seg om fem år, svarer han følgende:

- Forhåpentligvis i en Formel 1-bil da. Men jeg tar steg for steg, så får vi se.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer