Stortalentet Amalie (21) stormet inn til norsk rekord

Det samme gjorde Hedda Hynne.

IMPONERER: Amalie Iuel løp inn til norsk rekord på 400 meter hekk i USA. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
IMPONERER: Amalie Iuel løp inn til norsk rekord på 400 meter hekk i USA. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Amalie Iuel imponerte og satte norsk rekord på 400 meter i USA, og noe senere lørdag stormet Hedda Hynne inn til norsk rekord på 800 meter.

Iuel slettet sin egen rekord da hun løp inn til 52,52 sekunder i Tyson Invitational i Fayetteville i Arizona. Hun vant det første heatet og endte på sjetteplass totalt. Det var amerikanske Taylor Ellis-Watson som var aller raskest med 52,18.

I innendørslandskampen i svenske Växsjö løp Hynne inn til 2.01,82. Hun slettet den 36 år gamle norske rekorden til Kirsti Voldnes i januar. Da løp hun på 2.02,76. Nå er denne rekorden ytterligere forbedret.

Jentene stormer fram i norsk friidrett, noe som gleder sportssjef Ronny Nilsen ved inngangen til et OL-år, der også EM i Amsterdam er et stort mål for norske friidrettsutøvere.

- Kanongøy. Dette gikk over all forventning, jublet Hynne etter rekordløpet. Hun sa i en pressemelding fra Norges Friidrettsforbund at det er mer i vente fra henne.

- Det var mye klabb og babb i starten, så det ble ikke noe perfekt løp for mitt vedkommende. Det er helt klart at jeg kan løpe fortere enn dette, sa hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer