IMPONERER: Amalie Iuel løp inn til norsk rekord på 400 meter hekk i USA. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
IMPONERER: Amalie Iuel løp inn til norsk rekord på 400 meter hekk i USA. Foto: Vidar Ruud / NTB ScanpixVis mer

Stortalentet Amalie (21) stormet inn til norsk rekord

Det samme gjorde Hedda Hynne.

Amalie Iuel imponerte og satte norsk rekord på 400 meter i USA, og noe senere lørdag stormet Hedda Hynne inn til norsk rekord på 800 meter.

Iuel slettet sin egen rekord da hun løp inn til 52,52 sekunder i Tyson Invitational i Fayetteville i Arizona. Hun vant det første heatet og endte på sjetteplass totalt. Det var amerikanske Taylor Ellis-Watson som var aller raskest med 52,18.

I innendørslandskampen i svenske Växsjö løp Hynne inn til 2.01,82. Hun slettet den 36 år gamle norske rekorden til Kirsti Voldnes i januar. Da løp hun på 2.02,76. Nå er denne rekorden ytterligere forbedret.

Jentene stormer fram i norsk friidrett, noe som gleder sportssjef Ronny Nilsen ved inngangen til et OL-år, der også EM i Amsterdam er et stort mål for norske friidrettsutøvere.

- Kanongøy. Dette gikk over all forventning, jublet Hynne etter rekordløpet. Hun sa i en pressemelding fra Norges Friidrettsforbund at det er mer i vente fra henne.

- Det var mye klabb og babb i starten, så det ble ikke noe perfekt løp for mitt vedkommende. Det er helt klart at jeg kan løpe fortere enn dette, sa hun.

(NTB)