Stortalentet feiret debuten med å peke på 47'eren. Det får han ikke gjort igjen

- Van Gaal tvang meg.

DRØMMEDEBUT: James Wilson presenterte seg for Old Trafford-publikummet med to scoringer. Her feirer han sammen med Nemanja Vidic som samtidig spilte sin siste kamp på Drømmenes Teater. Foto: NTB Scanpix
DRØMMEDEBUT: James Wilson presenterte seg for Old Trafford-publikummet med to scoringer. Her feirer han sammen med Nemanja Vidic som samtidig spilte sin siste kamp på Drømmenes Teater. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Da 19 år gamle James Wilson i mai fikk sin debut foran et stappfullt Old Trafford, var det en debut av det mer eventyrlige slaget.

Det var Ryan Giggs' siste kamp som manager i lagets egen storstue, og han ville gi ungdommen en sjanse. En sjanse Wilson ikke lot gå fra seg.

Angrepsspilleren noterte seg for to scoringer, og ble med det den første United-spilleren som har scoret mer enn ett mål i debuten siden Wayne Rooney debuterte med hattrick mot Fenerbache i 2004.

Dette feiret han naturlig nok foran Stretford End med å peke på sin egen rygg med nummer 47, mens de frammøtte sang navnet hans.

Det får han ikke anledning til å gjøre igjen.

Da Wilson søndag kveld kom inn for Juan Mata, hadde 47 blitt til 49. Ungutten forklarer at Louis van Gaal selv hadde hatt et ord med i laget.

- Van Gaal tvang meg til å bytte draktnummer. Jeg er en angrepsspiller, og manageren ville at jeg skulle ha en nier i nummeret mitt, sier 19-åringen til Daily Mail.

Og dermed måtte Wilson ta til takke med 49 for da numrene ble delt ut var det den eneste nieren som var ledig.

Falcao hadde lagt beslag på nieren, Danny Welbeck (som fortsatt var Manchester United-spiller i august) hadde nummer 19, Wilfred Zaha nummer 29 og Michael Keane nummer 39.

Hvorvidt regelen gjelder for mannen som reddet ett poeng for Manchester United mot Chelsea i går er heller uvisst, men det spørs om Robin van Persie gir slipp på Ole Gunnar Solskjærs gamle nummer 20-drakt med det første.