SKADET SEG: Alexander Sannes Thorsen falt stygt og ble fraktet ned med helikopter under utforrennet i Kvitfjell lørdag.
Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
SKADET SEG: Alexander Sannes Thorsen falt stygt og ble fraktet ned med helikopter under utforrennet i Kvitfjell lørdag. Foto: Geir Olsen / NTB scanpixVis mer

Stortalentet fikk rød ledertrøye av Jansrud og landslaget etter det stygge fallet

- Det var bra å se ham ved godt mot, sier Aleksander Aamodt Kilde om Alexander Sannes Thorsen (21).

(Dagbladet): 21 år gamle Alexander Sannes Thorsen falt stygt under lørdagens utforrenn på Kvitfjell. Resultatet var et brudd i ryggen, og landslagslege Marc Strauss kunne bekrefte at sesongen hans var over.

- Det var en vellykket operasjon, kirurgen som opererte var fornøyd, og det var ingen komplikasjoner. Nå skal han i gang med smertebehandling og mobilisering, sier Strauss i kveld om alpinisten som ligger på Ullevål sykehus.

Fikk besøk av gutta

TALENT: Alexander Sannes Thorsen
Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
TALENT: Alexander Sannes Thorsen Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer

Legen forteller også at Thorsen i dag fikk besøk av sine kolleger på landslaget.

- Det var han veldig glad for, slår Strauss fast.

Blant gjestene var Aleksander Aamodt Kilde. Han forteller om en Thorsen som takler situasjonen godt.

- Det var bra å se ham ved godt mot. Han hadde et ganske sykt fall, men det går bra med ham etter forholdene. Da vi kom hadde han vært oppe og gått litt, sier Kilde.

Skulte talenter: Se Kjetil Jansrud vise frem sitt ukjente talent. Foto/video: Bjørn Langsem/DAGBLADET. Vis mer

Tok med ledertrøye

Til Dagbladet forteller Kilde at landslagsgutta hadde med seg godteri og en bok til den skadde 21-åringen.

I tillegg hadde Kjetil Jansrud med seg en ekstra overraskelse.

- Jansrud hadde med seg et rødt startnummer, en ledertrøye som vi alle signerte på, sier Kilde som fram til helga kjempet med Jansrud om seieren i super-G-cupen.

Tror på Thorsen

Lommedalens IL-alpinisten ble tatt opp på Norges World Cup-lag foran 2013/2014-sesongen, omtrent på samme alder som Thorsen er nå.

24-åringen er ikke i tvil om at landslagets nye tilskudd har talent.

- Alexander er en mann for framtida, en tøffing som har vist at han gir gass. Han er ennå litt ustabil, men det kjente jeg også på da jeg var på hans alder. Det blir spennende å se hvordan han utvikler seg, sier Kilde.

- Samtidig har jeg fått med meg at han er en veldig ålreit kar som passer godt på landslaget, legger Aleksander Aamodt Kilde til.

Viktig med støtte

Også Leif Kristian Haugen ønsker Thorsen god bedring. Han er for øyeblikket i Østerrike foran en konkurranse, men tror at talentet er i gode hender.

- Han er forhåpentligvis klar om fem-seks måneder. Jeg så fallet først etterpå, og det var stygt. Det er alltid kjedelig når noen skader seg, og brudd i ryggen er ikke noe å kimse av, sier Haugen til Dagbladet.

Den rutinerte alpinisten, som denne måneden vant en slalombronse i St. Moritz, erfarer at støtte fra resten av laget er viktig ved skader.

- Det betyr mye å ha et lag rundt seg, både når det går bra og når det går dårlig. Vi er et lag med mye samhold, der alle støtter og pusher hverandre, og det er klart vi bryr oss, sier Leif Kristian Haugen som håper at Alexander Sannes Thorsen snart er tilbake på beina igjen.