Stortalentet kan bare spille to kamper til for Strømsgodset

Hvis han ikke skriver proffkontrakt.

Strømsgodset - Aalesund 2-0 (0-0)

DRAMMEN (Dagbladet): Han tok Fotball-Norge med storm, 15 år gamle Martin Ødegaard, da han Tippeliga-debuterte mot Aalesund i går.

Strømsgodset-talentet ble tidenes yngste spiller i den øverste, norske divisjonen, og markerte seg med lavt tyngdepunkt, brilliant teknikk og en målgivende pasning.

Men ungdomsskoleeleven har ikke proffkontrakt med den regjerende seriemesteren, og kan dermed bare spille ytterligere to seriekamper denne sesongen.

- Ikke dårlig tid Dette regelverket er forklart i NFFs rundskriv 05/13, hvor ordningen med «spillerliste B» blir omtalt. På denne lista kan hver klubb i Tippeligaen (og 1. divisjon) ha inntil fem spillere uten proffkontrakt. Disse må være mellom 15 og 19 år, og kan altså være på banen i maks tre seriekamper hver i løpet av sesongen.

Her må det selvsagt poengteres at Ødegaard kan benyttes fritt av Ronny Deila i det øyeblikket han eventuelt skriver under på en proffkontrakt med Strømsgodset. Unggutten og hans famielie er i løpende dialog med klubben, og gårsdagens debut øker sannsynligheten for at han setter penn til papir.

- Det er veldig aktuelt å skrive proffkontrakt nå. Min store drøm er å leve av å spille fotball. Jeg har ikke dårlig tid, og akkurat nå er det Strømsgodset som er klubben, sa Ødegaard i går.

Skjønt, for tida er også Strømsgodsets gamle erkerival Mjøndalen klubben for 15-åringen. Fordi Ødegaard går på ungdomsskolen, kan han ikke trene med drammenserne på dagtid.

Trener med fienden Derfor har de to klubbene blitt enige om en ordning hvor talentet får trene med 1. divisjons-klubben på ettermiddagene. Midtbanejuvelens far og tidligere Godset-helt Hans Erik Ødegaard er assistenttrener hos bruntrøyene. Pappa Ødegaard er klar på hva som er førsteprioritet i to og en halv måned framover.

- Først skal Martin gjøre ferdig ungdomsskolen, så får vi ta det derfra. Men det er klart at når han begynner på toppidrettslinja i Drammen til høsten, og får muligheten til å trene med Strømsgodset på dagtid, blir situasjonen en annen, sier han til Dagbladet, og understreker:

- Kontraktssituasjonen kommer til å løse seg snart.

- Ekte Godset-gutt Det tror også mannen som ga 15-åringen sjansen i går, Strømsgodset-trener Ronny Deila. Helt siden stortalentet fyllte 15 år i desember, og dermed var gammel nok til å skrive proffkontrakt med klubben, har det vært tett dialog mellom alle parter.

Gårsdagens debut gjør at brikkene etter hvert faller på plass, håper Deila.

- Vi har holdt tak i dette med proffkontrakt til Martin hele veien, og håper å få ordna det snart. Det er uansett moro å jobbe med spillere av hans kaliber. Han er en ekte Strømsgodset-gutt, det så vi på mottakelsen han fikk av supporterne.

POPULÆRE: Det to stykker alle ville snakke med etter Strømsgodsets 2-0-seier mot Aalesund i går: Ronny Deila (t.v.) Martin Ødegaard. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix
POPULÆRE: Det to stykker alle ville snakke med etter Strømsgodsets 2-0-seier mot Aalesund i går: Ronny Deila (t.v.) Martin Ødegaard. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix Vis mer