Stortalentet Kilde får v-cupdebuten i Sölden

20-åringen klar for storslalåm.

KLAR FOR VERDENSCUP: Aleksander Aamodt Kilde fra Lommedalen kom i fokus da han kjørte inn til annenplass bak Svindal i NM i storslalåm i mars. 
Foto: Skiforbundet / Scanpix
KLAR FOR VERDENSCUP: Aleksander Aamodt Kilde fra Lommedalen kom i fokus da han kjørte inn til annenplass bak Svindal i NM i storslalåm i mars. Foto: Skiforbundet / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

20-åringen Aleksander Aamodt Kilde får verdenscupdebuten sin i storslalåmåpningen i alpint i Sölden kommende søndag.

Han er tatt ut til å kjøre rennet på isbreen Rettenbach ved den østerrikske alpinmetropolen sammen med Aksel Lund Svindal, Kjetil Jansrud, Leif Kristian Haugen og Truls Ove Karlsen. I kvinneklassen stiller Norge med Lotte Smiseth Sejersted.

Kilde fra Lommedalen kom i fokus da han kjørte inn til annenplass bak Svindal i NM i storslalåm i mars. Han var ikke mer enn 43 hundredeler bak den norske verdenscupfavoritten.

Nå ønsker alpinledelsen at Kilde skal få litt nyttig erfaring gjennom å prøve seg mot hele verdenseliten i åpningsrennet. Det meldes fine forhold i Sölden foran verdenscupåpningen.

Aksel Lund Svindal var den siste norske alpinisten som vant i Sölden. Han seiret i 2007 og er den eneste mannlige norske alpinisten som har vunnet dette rennet. Kjetil André Aamodt har to tredjeplasser fra 1993 og 1996, og flere nordmenn har ikke vært på seierspallen i verdenscupen for menn i den østerrikske sesongåpningen.

På kvinnesiden var Andrine Flemmens 27.-plass fra 2005 den forrige plasseringen blant de 30 beste. Flemmen har for øvrig to seirer fra dette åpningsrennet i 1998 og 2002.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer