SAVNER STAVER: Lisa Gunnarsson fra Sverige er i VM - men har ikke fått stavene sine med på reisen. Foto: WIXTRÖM PETER / Aftonbladet
SAVNER STAVER: Lisa Gunnarsson fra Sverige er i VM - men har ikke fått stavene sine med på reisen. Foto: WIXTRÖM PETER / AftonbladetVis mer

Lisa Gunnarsson:

Stortalentet Lisa (17) i stavdrama

Savner staver før VM-starten.

(Dagbladet): Stavhopper Lisa Gunnarsson (17) fra Sverige har fått en tung start på VM, allerede før mesterskapet starter i kveld.

Da Gunnarsson ankom VM-byen London, dukket nemlig ikke stavene opp.

Stavene er nemlig mystisk forsvunnet.

Landslagsledelsen jobber på spreng for å få fikset problemene.

- Vi har folk på alle flyplasser. Stavene må være på plass fredag kveld. Det er det eneste alternativet, sier landslagssjef Karin Torneklint til Expressen.

Rolig

17-åringen Gunnarsson skal egentlig i ilden i kveld klokka 20.45 - dersom hun har staver til å konkurrere.

Hun regnes som en av Sveriges aller største talenter.

- Dette kommer til å løse seg, sier Gunnarsson selv.

Foreløpig har Gunnarsson lånt staver, men det er ikke aktuelt å konkurrere med disse på grunn av vektforskjell. Gunnarsson har en personlig rekord på 4,55 meter.

Skjer flere

Den svenske 17-åringen er derimot ikke den første som opplever stavtrøbbel på reise. Før VM hadde også gullfavoritt Jenn Suhr (35) problemer.

Den amerikanske stavhopperen reiste fra Chicago til London - og tok faktisk et bilde av stavene som ikke kom med flyet. Stavene ble liggende igjen i USA.

- Hjelp. Jeg har et VM jeg skal delta i og stavene kom aldri med flyet. De er i Chicago. Jeg trenger dem så fort som mulig, skrev Suhr på Twitter.

Stavene kom til London dagen etter.

Også Cathrine Larsåsen (30) opplevde tidligere i år at stavene forsvant på flyreise tidligere i år.

Larsåsen skulle på treningsleir i Spania, men stavene - til en verdi av nærmere 100 000 kroner - kom aldri fram. Dermed var hele treningsleiren ødelagt for det norske håpet som ikke er med i VM.