Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stortalentet Lucas Braathen på delt fjerdeplass med Henrik Kristoffersen

Sjokkerte eliten etter superomgang.

SPORTSNYHETENE: Lucas Braathen kom på delt fjerdeplass med Henrik Kristoffersen i Kitzbühel. Bilder fra NRK. Vis mer

Det norske stortalentet Lucas Braathen (19) sjokkerte alpineliten ved å ta ledelsen fra startnummer 34 i slalåmrennet i Kitzbühel.

Dermed var alles øyne rettet mot tenåringen, etter at Daniel Yule hadde kjørt ned til ledelse i finalen. Han kunne bli den yngste vinneren av rennet i Kitzbühel noensinne.

Braathen kjørte også godt og offensivt i finalen, men måtte ta til takke med delt fjerdeplass med Henrik Kristoffersen, 49 hundredeler bak vinneren Yule. Begge var 12 hundredeler fra pallen.

Det er likevel en vanvittig prestasjon av tenåringen Braathen.

- Det var fett ass, dritfett. Jeg må gjøre det igjen, sier Braathen om opplevelsen til NRK etter rennet.

- Jeg ga ham en 50/50-sjanse. Det er sterkt det, sier Kristoffersen om sin lagkamerat.

- Bullshit

Det var en helt ny opplevelse for Braathen å sitte alene igjen på toppen med ledelse på dette nivået, men framstod likevel rolig og fokusert før finalen.

Braathen ledet med 33 hundredeler til nummer to etter første omgang, en solid ledelse med tanke på hvor jevnt det var nedover på resultatlista. 19-åringen trodde ikke sine egne øyne ved målgang.

- Jeg tenkte at det er bullshit, at det ikke stemmer. Jeg hørte mange ropte og skrek, jeg tenkte da at det var topp-30, og så så jeg grønne tall, sier Braathen til NRK om følelsen i mål etter første omgang.

LUKE: Det ble aldri skikkelig spennende under dagens finaleheat for sprintherrene. Et rykk i siste bakke gjorde at førsteplassen var avgjort lenge før oppløpet. Video: NRK Vis mer

Svært jevnt

Henrik Kristoffersen var nummer åtte etter første omgang og hadde mulighet til en pallplass. For det var veldig jevnt etter den første omgangen, hvor hele 16 utøvere var innenfor sekundet etter lederen Braathen.

Kristoffersen nådde ikke helt opp for dagen, og selv om han tok ledelsen i verdenscupen totalt, ble han til slutt nummer fem.

Foss-Solevåg var åtte hundredeler bak daværende leder da han kjørte i mål i finaleomgangen. Det var han ikke fornøyd med.

- Nei, jeg merket i et mellomparti der oppe at jeg tapte mye fart. Jeg er ikke bedre i dag, sier Foss-Solevåg til NRK.

Norske Timon Haugan (23) satte karrierebeste da han sikret en topp 15-plassering. Han fikk også kjenne litt på å sitte i lederstolen tidlig i finalen, og ble til slutt nummer 12.

Skal bli best

Braathen har tidligere uttalt at han skal bli verdens beste alpinist innen to år. Overfor Dagbladet modererte han seg litt, men det står ikke på ambisjonene.

- Jeg er kanskje ikke verdens beste innen 2021, men jeg mener det er mulig å kunne hamle opp med toppen, sa han offensivt i november.

19-åringen ble blant annet nummer seks i et slalåmrenn i Kroatia tidligere i år.