Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skademarerittet tar aldri slutt for Zekhnini

Stortalentet sikret Odd medalje, men gråt av fortvilelse etter kampslutt: - Helvete, altså

Rafik Zekhnini (18) bidro sterkt til at Odd sikret en medalje. Etter kampen var han likevel utrøstelig.

SKADEMARERITT: Rafik Zekhnini slo opp strekkskaden for tredje gang i høst.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
SKADEMARERITT: Rafik Zekhnini slo opp strekkskaden for tredje gang i høst. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Du husker ham kanskje best som unggutten som sjokkerte Mats Hummel og Borussia Dortmund i Europa League-kvalifiseringen forrige sesong.

- Hæ? Er det sant? Er han virkelig 17 år? Hva i helvete? utbrøt Hummel overfor Dagbladet etter stortalentes praktkamp i fjor sommer.

En større kompliment er vanskelig å få. Men for øyeblikket er det omtrent ingenting som kan trøste Rafik Zekhnini.

Mot Lillestrøm for to måneder siden fortvilte Zekhnini etter å ha pådratt seg en strekkskade. Den slo han opp igjen mot AaFK 2. oktober. 18-åringen var både lei seg og forbannet. Odd-trener Dag-Eilev Fagermo forsikret at de ikke skulle ta noen sjanser med unggutten den kommende tida.

UTRØSTELIG: Ingen klarte å trøste Rafik Zekhnini etter enda en skade. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
UTRØSTELIG: Ingen klarte å trøste Rafik Zekhnini etter enda en skade. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer

- Rafik er ung, og vi skal ikke ødelegge karrieren hans fordi vi er kyniske med resultater. Nå må vi få orden på det greiene her, for det kan ikke fortsette å holde på sånn her, sa Fagermo til pressen etter den forrige skaden.

Da Odd slet mot Sogndal i kveld og medaljen var i fare, ble imidlertid Zekhnini byttet inn. Kantspilleren gjorde jobben og punkterte kampen med sin 3-1-scoring i Odds snuoperasjon.

Forlot intervju i tårer

Medaljen var sikret. Odd-leiren jublet, men Zekhnini gråt. Tårene var ikke av glede, men av frustrasjon. Like før slutt kom smertene tilbake i låret igjen. Han slo opp strekkskaden på ny. Marerittet var et faktum - på en gledens dag for resten av klubben.

- Vi kaprer medalje, men jeg blir skadet igjen. Helvete, altså, sier Zekhnini til TV 2.

Så orker han ikke mer. Stortalentet bryter sammen og forlater intervjuet i tårer.

REDDET ODD: Rafik Zekhnini var sterkt delaktig i Odds snuoperasjon som sikret medalje, men var likevel svært lei seg etter kampslutt. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
REDDET ODD: Rafik Zekhnini var sterkt delaktig i Odds snuoperasjon som sikret medalje, men var likevel svært lei seg etter kampslutt. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

- Det er trist med Rafik igjen, men han avgjorde i alle fall kampen og sikret medalje, sier Fagermo.

- Et av de største talentene i Norge

Fotballekspert Jahn Ivar Jakobsen er kritisk til Odds prioritering.

- Strekkskader kan jeg mye om. Det har jeg hatt mange av. Zekhnini burde kanskje ikke ha risikert å spille denne kampen. Samtidig blir det feil å si «hvor viktig var denne kampen?». For han kom jo inn og avgjorde, sier Mini under TV 2s Fotballkveld.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb viser sin sterkeste sympati til det norske stortalentet.

- Han er et at av de største talentene vi har i norsk fotball og er veldig interessant for utlandet. Dette er en ekstremt eksplosiv spiller, noe som gjør ham mer utsatt for strekkskader. Det er selvfølgelig veldig frustrerende, supplerer Semb.

Brann møter Sarpsborg 08 hjemme i siste serierunde, mens Odd skal til Tromsø i seriefinalen som avgjør hvem av Odd og Brann som tar sølvet bak seriemester Rosenborg. Det blir etter all sannsynlighet uten Zekhnini, som også har ambisjoner om å ta steget til utlandet innen kort tid.


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!