Stortap for Shampo

LOS ANGELES (Dagbladet.no): St. Louis-Columbus 5-0. Shampo og Columbus er tilbake i NHL-hverdagen etter nattas 0-5-tap for topplaget St. Louis Blues.

Dermed er rekordseieren over New York Islanders lille julaften glemt. For nattas ydmykelse i St. Louis kunne like gjerne endt 0-10 for ferskingene fra Ohio.

Espen Knutsen var en av få blåjakker som klarte å skape farligheter foran Brent Johnson i Blues-målet. To ganger i starten av andre periode var nordmannen frampå. Men verken 28-åringens skudd fra død vinkel eller en lur styring av et Jamie Pushor-skudd lurte seg inn.

Og uten poeng i natt stoppet Shampos imponerende poengrekke på seks kamper på rad.

Espen spilte likevel en brukbar kamp tatt i betraktning at Columbus aldri klarte å etablere et offensivt spill.

For St. Louis var best i alt.

Utvist

Blues-maskinen malte blåjakkene til tøystrimler, og scoret tre mål mot slutten av første periode. På det andre målet var Espen på isen, men uten skyld.

I de to siste periodene herjet St. Louis' første- og andrerekke, anført av Pierre Turgeon og Pavol Demitra med Columbus. Et stykke ut i tredje periode fikk keeper Ron Tugnutt nok, og ble erstattet av Marc Denis. Han klarte seg bra, men var heldig som stoppet målstrømmen på fem.

- Det var en lang kveld og de behøvde ikke å jobbe hardt for å få et par av målene, sier en skuffet Columbus-trener Dave King til nyhetsbyrået AP.

Shampo ble feilaktig utvist for holding i tredje periodes første minutt, da en St. Louis-spiller kastet seg. Og dommerne slukte agnet.

I kveld blir det ikke noe enklere for Shampo. For da venter Stanley Cup-mestrene New Jersey Devils på borteis.

  • St. Louis har spilt tolv kamper på rad uten tap og leder NHL med 52 poeng.
STILL GOT THE BLUES: St. Louis Blues' Scott Young jubler etter nok en scoring mot Columbus.