Toppserien

Stortap mot Brann

John Arne Riises Avaldsnes tapte 0-8 mot Brann.

SLITER: Avaldsnes-trener John Arne Riise. .Foto: Annika Byrde / NTB
SLITER: Avaldsnes-trener John Arne Riise. .Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tabelljumbo Avaldsnes ble fullstendig utspilt av Brann og tapte 0-8 hjemme i Toppserien fotball. Vålerenga kan ha ødelagt gullsjansen etter 1-1 mot Åsane.

Brann tok ledelsen ved Eikeland. Hun scoret etter en corner fra Marit Bratberg Lund, og like før pause ordnet sistnevnte 2-0 på et straffespark før Eikeland i overtida sto for 0-3.

John Arne Riise irriterte seg over straffesituasjonen, som totalt endret kampen. Avaldsnes-keeperen reddet nemlig det første forsøket, men Brann fikk ta det på nytt. Dommerne mente at keeper Siri Ervik hadde gått ut fra streken. Dette var trenerteamet til Avaldsnes totalt uenig i.

- Hvor skal jeg begynne. Jeg føler jeg står her hver kamp og snakker om dommerne. Det blir bare for dumt. Nå skal vi ikke skylde på det straffesparket, men det er klart at om vi hadde gått til pause med 0–1 så kunne ting kanskje sett annerledes ut. Siri (Ervik) står på streken på det straffesparket og det skulle ikke vært tatt på nytt, sier Riise til Haugesunds Avis.

Etter pause var Eikeland, Bratberg Lund, Maria Borchmann (to) og Rakel Engelsvik Branns målscorere.

Avaldsnes har ikke vunnet i serien siden 10. juni (1-0 over Lillestrøm) og er oppe i 13 ligatap etter 21 kamper. Laget har bare vunnet tre ganger for trener John Arne Riise og står med bare 13 mål.

- Årsverste, skriver Haugesunds Avis om prestasjonen.

MÅLSKIVE: Da Jesus Ocejo ble liggende etter en takling fikk han seg en ekstra liten overraskelse rett i planeten. Video: Liga MX, Bård Sørø Olsen/Dagbladet TV-sporten Vis mer

Nestjumbo på tabellen, Arna-Bjørnar, tapte også. Det skjedde med 0-1 på bortebane mot Stabæk.

Både Brann og Stabæk er oppe i henholdsvis 37 og 27 poeng. Det gir dem fjerde- og femteplass.

Gulljagende Vålerenga kastet bort to poeng med 1-1 mot Åsane borte. Ingibjörg Sigurdardóttir så ut til å avgjøre med en scoring etter 83 minutter. Så utliknet Ida Kroken på overtid.

LSK Kvinner klarte overraskende bare 1-1 hjemme mot Lyn.

Røa – Rosenborg har avspark 16.45.

Det venter nå en lengre kamppause på grunn av at landslaget skal i aksjon i Uefas nasjonsliga.

Det gjenstår seks serierunder, og sesongavslutningen går 18. november.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer