Stortap mot Russland

Etter fem strake seire krasjlandet de norske håndballjentene i parketten mot favoritt Russland i junior-VM i Tsjekkia i dag.

Norge var allerede klare for semifinalen før onsdagens oppgjør mot Russland, som var det andre semifinaleklare laget fra gruppe 1 i junior-VM. Landslagstrener Ole Morten Hammershaug valgte dermed å skifte veldig mye på spillerne under onsdagens oppgjør, noe som også førte til ujevnt spill.

Ved pause ledet Russland med fem mål, og den ledelsen doblet de etter hvilen. Oppgjøret endte 32-22 fordel Russland, som dermed vant gruppen foran Norge.

– Det var jevnt de første 15 minuttene, vi velger å bytte hele laget etter 15 minutter i begge omganger for å bevisst holde alle spillere i gang. Russland spilte med sitt beste mannskap i 50 minutter, og da oppnådde vi det vi håpet på – nemlig at alle våre spillere skulle få møte russernes beste lag.

- Vi møter et sterkt lag, men er ikke skremt på noen som helst måte. Det er viktig å løse opp stemningen i laget så derfor skal trenerne tilbake på hotellet i ettermiddag for å lage Taco til meksikanske rytmer, sier Hammershaug.

Norge møter vinneren av kampen mellom Sør-Korea og Ungarn i fredagens semifinale.

Bronsefinalen og finalen spilles søndag.

(ANB)

RUSSERNE VANT GRUPPA: Russland slo Norge og Gøril Snorroeggen med ti mål i dag. Men Norge er likevel i semifinalen. Arkivfoto: Scanpix
RUSSERNE VANT GRUPPA: Russland slo Norge og Gøril Snorroeggen med ti mål i dag. Men Norge er likevel i semifinalen. Arkivfoto: Scanpix Vis mer