Stortap mot Sverige

Det norske hockeylaget tapte 1-5.

Alle de svenske scoringene kom i svensk overtallsspill. Norges eneste målscorer, Mads Hansen, mener grunnen til at Norge pådro seg 22 utvisningsminutter mot Sveriges seks er at det nå spilles med internasjonale regler. Disse reglene er meget strenge på holdinger. Og de norske spillerne som har spilt i den hjemmelige serien, har ikke spilt etter disse reglene.

– Det har vært diskusjon om dette i Norge før sesongen. Vi burde ha spilt under disse reglene denne sesongen for å være best forberedt til VM. Vi må greie å luke vekk feilene fram til VM, sier Mads Hansen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Landslagssjef Roy Johansen mener at de nye reglene ikke hadde noe å si for resultatet.

– Vi har noen spillere som har spilt under disse reglene som ikke er i troppen i dag, sier han.

Bekymret over overtallsspillet

Norges målscorer synes imidlertid det er bekymringsfullt at alle målene kom i overtallsspill.

– Det er bekymringsfullt at vi er så dårlige og slipper inn så lette mål i undertall. For alle målene kommer i undertall. Dette må vi absolutt luke vekk, ellers blir vi straffet hardt i VM, mener Hansen og får støtte av landslagssjefen.

– Vi slapp inn to, kanskje tre, alt for lette mål i undertall. Fram til VM må vi luke bort en del utvisninger ellers blir vi straffet i VM, sier han.

SVENSKENE OVERLEGNE: Det norske ishockeylaget tapte den første oppkjøringskampen mot VM. Foto: Scanpix
SVENSKENE OVERLEGNE: Det norske ishockeylaget tapte den første oppkjøringskampen mot VM. Foto: Scanpix Vis mer

Men samtidig ser han positive ting.

– Det er mye positivt å hente fra kampen. Vi spilte en god kamp og viste god arbeidsmoral. Til tider var vi på høyde med et godt svensk lag. Gutta er tungtrente og vi regner med å lette opp litt etter hvert, sier Johansen.

Fikk en kjempestart

Svenskene fikk en kjempestart i Jordal Amfi. «Tre kronor» brukte bare i overkant av 11 minutter på å gå opp i tremålsledelse. Det preget også etter hvert oppgjøret.

Midtveis i den andre perioden spilte Norge seg opp og Tommy Marthinsen hadde noen gode sjanser til å redusere. Men udyktighet i avslutningsøyeblikket gjorde sitt til at pucken ikke endte i nettmaskene. Norge var generelt ikke spesielt giftige foran det svenske målet.

Selv om Norge spilte en god midtperiode var det svenskene som økte ledelsen. Først i det 43. minutt, klarte Mads Hansen å sette inn Norges eneste mål. Og han kunne ikke bomme.

– Det var en ferdigscoret scoring. Det var to mot én og mot åpent mål, forteller Hansen.

De stygge sifrene bekymrer imidlertid ikke målscoreren.

– Selv om svenskene stilte med et ungt lag, er alle profesjonelle og alle var sultne. De ønsket å bevise at de fortjener en plass på laget. (ANB)