- Stortrives i Trysil

Han ble kåret til Årets idrettsmann i Europa to ganger denne uka. I går spilte Michael Schumacher fotball foran et par hundre tilskuere i Nybergsund.

NYBERGSUND (Dagbladet): Schumacher tok sin sjette VM-tittel i formel 1 denne sesongen, og er den mest suksessfulle føreren i den raskeste bilkonkurransen noen gang.

Tyskeren er også en av tidenes største idrettsutøvere, og er utsatt for et enormt press fra fans og media. Da er det godt å eie hytte i Trysil.

- Jeg stortrives her oppe, sier Schumacher til Dagbladet. - Og jeg kommer til å være her i mange år framover, hvis jeg fortsatt får være i fred.

240 hus

I løpet av sine år i Trysil har Schumacher fått et nært forhold til fotballklubben Nybergsund.

- Jeg møtte ham første gang i 1996. Michael er en kjempehyggelig fyr, og det er klart det betyr mye for klubben å ha en kjendis av en slik dimensjon her, sier sportssjef Ola Brenden.

Tilstelninger som den i går, har gjort at fotballklubben fra bygda i Trysil kommune, med 240 hus og 280 husstander, er blitt et kjent varemerke i Fotball-Norge. I tillegg til Schumacher er blant andre Stig Inge Bjørnebye og Lars Bohinen med og støtter klubben. De to er også med og organiserer julekampen mellom Kjendislaget og Nybergsund. I tillegg til de tre, var Torgeir Bjarman, Håvard Flo, Vidar Riseth, Øyvind Bolthof, Kent Bergersen og Lars Blixt de mest kjente på laget. Erik Mykland og André Bergdølmo måtte trekke seg på grunn av skader.

Nummer 10

Med drakt nummer 10 ledet Michael Schumacher troppene ut i Sundet-hallen i går, foran om lag 200 stående tilskuere tett i tett rundt banen. Men det var en annen nummer ti som stjal showet fra start.

22 år gamle Otto Solberg debuterte fra start for sin nye klubb, og kunne ikke åpnet bedre enn med to fulltreffere mot Vålerenga-keeper Øyvind Bolthof.

Kjendislaget, med landslagsspiss Flo på topp, slet med å score før pause. Det til tross for at Nybergsund stilte med fotballpensjonerte Ola Nygård i mål.

Bjørnebyes andre økt

Hjemmelaget ledet 4- 2 til pause, og vant kampen 7- 5. Men etter full tid var det straffeskyting. Den vant kjendisene 7- 3, og dermed også kampen 12- 10.

- Skikkelig moro å spille, men det får holde med én kamp i året. Dette er det nærmeste jeg kommer et comeback, sier Stig Inge Bjørnebye, som la opp i Blackburn sist desember etter skade. I går spilte han fotball igjen for andre gang på ett år.

- Hvordan er Michael Schumacher egentlig? Har han stjernenykker?

- Jeg hater folk med nykker, men det er én person i hele verden jeg kunne tillatt å ha det, og det er Michael Schumacher. Men han har det ikke, han er rett og slett en skikkelig hyggelig og trivelig kar, sier Stig Inge Bjørnebye.

STERK INNSATS: Verdensmester i formel 1 Michael Schumacher spilte med stor innsats i Sundet-hallen i Nybergsund. - Jeg kommer til å være her i mange år framover, hvis jeg fortsatt får være i fred, sier Schumacher til Dagbladet. Til høyre Sogndals Håvard Flo.