Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Støtt våre flotte naboer Liverpool

Ferguson med åpent brev til fansen før hatoppgjøret.

BER OM STØTTE: Så fort kampen kommer i gang, unner nok ikke Manchester United-manager Alex Ferguson Liverpool noe særlig. Men skotten ber supporterne vise respekt for Hillsborough-markeringen som er ventet på Anfield til helga. Foto: SCANPIX/AFP/ANDREW YATES
BER OM STØTTE: Så fort kampen kommer i gang, unner nok ikke Manchester United-manager Alex Ferguson Liverpool noe særlig. Men skotten ber supporterne vise respekt for Hillsborough-markeringen som er ventet på Anfield til helga. Foto: SCANPIX/AFP/ANDREW YATES Vis mer

(Dagbladet): Klubbene og fotballforbundet FA gjør sitt beste for at helgas storoppgjør mellom Manchester United og Liverpool på Anfield skal bli en verdig affære, men med så mange års rivalisering og kjekling i bunn, er ingenting garantert.

Krangelen mellom Luis Suarez og Patrice Evra i fjor er én ting, en annen er etterspillet etter Hillsborough-tragedien i 1989, som nylig endte i beklagelser til de 96 ofrene fra både FA og Storbritannias statsminister David Cameron.

De 96 skal hedres før avspark søndag, og kampen har allerede blitt omtalt som betent etter rapporter om spredt Liverpool-hets blant mindre fintfølende stadiongåere på Old Trafford forrige helg.

Nå oppfordrer Alex Ferguson i et åpent brev sine egne supportere om å vise respekt for anledningen.

- Dagen i dag handler om å tenke nøye gjennom hva som gjør Manchester United til verdens beste klubb, skriver skotten i brevet, som skal distribueres på Anfield søndag.

- Rivaliseringen med Liverpool er tuftet på ønsket om å vinne, et ønske om å være best i forholdet til et lag som var best så lenge. Det kan ikke og bør aldri være basert på personlig hat, skriver Ferguson, ifølge Telegraph.

Stoler på supporterne
Før avspark på Anfield kan det bli et minutts stillhet, eller et minutts applaus, for de 96 Hillsbrough-ofrene. Det spekuleres også på om Alex Ferguson vil legge ned en krans på banen inne på Anfield.

Ferguson ber supporterne stå sammen med sine «flotte naboer».

- For bare ti dager siden fikk vi høre den forferdelige sannheten om dødsfallene til 96 supportere som dro for å se laget sitt kjempe for FA-cupfinale, og aldri kom hjem igjen. Det som skjedde dem bør vekke samvittigheten til alle som har et forhold til sporten, sier han.

- Vår flotte klubb står sammen med våre flotte naboer i dag, for å minnes tapet og for å ære deres kamp for rettferdighet. Jeg vet at jeg kan stole på at dere støtter oss, fortsetter Manchester United-manageren.

Internjustis
Dag Langerød, redaktør for Uniteds skandinaviske supportere, sa til Dagbladet tidligere i dag at han forventer bra oppførsel fra de tilreisende på Anfield.

- I en kamp som denne blir ikke dårlige vitser akseptert. Vanlige mennesker skjønner at når 96 dør eller når et fly styrter, så er det bare tragisk. Dette er så spesielt at jeg håper internjustisen blant fansen er sterk og at det blir nulltoleranse, sier United-redaktøren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media