DRAMATISK: Alle som var tilstede på Fosshaugane Campus ble skremt av det som skjedde med Carl-Erik Torp i går kveld.Foto: Tor Yttri / Scanpix
DRAMATISK: Alle som var tilstede på Fosshaugane Campus ble skremt av det som skjedde med Carl-Erik Torp i går kveld.Foto: Tor Yttri / ScanpixVis mer

Støttemeldingene strømmer inn til Torp etter hjertestansen

Fortsatt stabil og våken på Haukeland.

(Dagbladet): Carl-Erik Torp ligger fortsatt til observasjon på Haukeland sykehus, etter å ha fått hjertestans i sluttminuttene i gårsdagens bortekamp mot Sogndal.

- Pasienten er fortsatt stabil og våken, og undersøkes videre, skriver sykehuset i en pressemelding lagt ut kl. 08.45.

Brann avventer nå legenes undersøkelser.

- Vi har ikke hatt kontakt med legene ennå i dag, men vi regner med å høre mer i løpet av morgentimene. Dette preger alle som kommer på jobb i dag, sier mediesjef Gorm Natlandsmyr til Dagbladet.

To-tre minutter
Etter planen skal resten av Brann-laget trene kl. 13 i dag, men mediesjefen har ennå ikke fått bekreftet om treningen gjennomføres som vanlig.

Spillere og trenere droppet å snakke med pressen etter tapet i Sogndal i går, rystet av det som hendte 27-årige Torp mot slutten av kampen.

Torp hadde bare vært på banen i et par minutter da han falt sammen på gresset, og helsepersonell var til alt hell raskt ute og hjalp midtbanespilleren.

- Hjertestansen varte i kanskje to-tre minutter. Det var dramatisk. Vi ga ham støt med defibrillator, altså en hjertestarter. Det gikk ikke lenge før han våknet til, kanskje ett minutt etter at han fikk sjokket, sa Sogndal-lege Kjell Kjørlaug til Dagbladet i går kveld.

Mens legene forsøker å finne ut hva som forårsaket hjertestansen, strømmer støttemeldingene til Carl-Erik Torp inn, via Branns egne hjemmesider, Bataljonens forum og på Facebook.

Også BT.no har opprettet en hilseprotokoll til den populære 27-åringen, som var våken på sykehuset i går kveld.

Rammer flere
Hjertestans har blitt et ekkelt fenomen i fotballen i løpet av de siste tiårene, og mange husker skremmende episoder med spillere som faller sammen på gresset.

Ståle Solbakken fikk i sin tid en hjertestans som varte i sju minutter som FCK-spiller, en episode som førte til at han måtte gi seg som fotballspiller.

De siste årene har hendelsene som rammet Antonio Puerta, Dani Jarque og Marc-Vivien Foe, for å nevne noen, gjort at oppmerksomheten rundt hjerteproblemer blant fotballspillere har økt.

I 2008 bestemte Norges Fotballforbund at alle spillere i Tippeligaen skulle screenes. Samtidig er det påbudt å ha hjertestarter tilgjengelig på alle arenaer i toppfotballen.