TILBAKE: John Arne Riise var tilbake på banen da Roma fikk en etterlengtet opptur i hjemmeseieren mot Inter.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLI
TILBAKE: John Arne Riise var tilbake på banen da Roma fikk en etterlengtet opptur i hjemmeseieren mot Inter.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLIVis mer

Støtten fra fansen fikk Riise tilbake på rekordtid

- Skulle rekke denne kampen, sier Riise etter overtidstriumfen mot Inter.

||| (Dagbladet): Roma-Inter 1-0.

Bare 19 dager etter etter det hjernerystende møtet med Espen Ruuds skulder på landslagstrening, var en hjelmkledd John Arne Riise tilbake på fotballbanen for et Roma i sportslig og økonomisk krise.

Fredag fylte venstrebacken 30 år, og én av gavene han fikk på den store dagen, var et klarsignal fra Romas medisinske støtteapparat til å ta del i skjebnekampen mot Inter på Stadio Olimpico.

Den italienske hovedstadsklubben gikk inn i den femte serierunden på nest siste plass - åtte poeng bak Inter på tabelltoppen. Et nederlag ville med andre ord være svært så ødeleggende for eventuelle tittelambisjoner. I stedet fikk gulldrømmen fornyet liv da Mirko Vucinic stupheadet inn seiersmålet på overtid.

- For en kveld! skriver Riise i en SMS til Dagbladet. 

- Etter en treg start på sesongen, gikk vi inn til kampen med et press på oss. Og for en følelse det var da Mirko stupheadet inn seiersmålet på overtid, fortsetter han.

Takket publikum
Riise var overveldet over det varme gjensynet med publikum på Stadio Olimpico, og tok en takkerunde i det sluttsignalet lød for å vise hvor takknemlig han var for støtten han har fått.

- Jeg tok en ekstra runde etter kampen og takket publikum. Støtten jeg har fått de siste dagene har vært helt fantastisk og gjort meg enda klarere på at jeg skulle rekke denne kampen. Mottagelsen på stadion var enorm, og jeg kan ikke takke fansen nok: De gjorde kvelden min lettere, og jeg ville virkelig kjempe for dem, som alltid, understreker Riise.

- Jeg vil også benytte sjansen til å takke legen vår, Luca Pengue, for alt han har gjort disse dagene for å få meg klar. Samtidig må jeg takke sjefen sjøl, mister Ranieri, for å gi meg tillit så fort. Det betyr mye at han har slik tro på meg.

STUPTE INN SEIERSMÅLET: Mirko Vucinic snek seg inn i feltet mellom Maicon og Lucio og stupte inn seiersmålet for Roma.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / Filippo MONTEFORTE
STUPTE INN SEIERSMÅLET: Mirko Vucinic snek seg inn i feltet mellom Maicon og Lucio og stupte inn seiersmålet for Roma.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / Filippo MONTEFORTE Vis mer

Utgangspunktet foran Riise-comebacket ble ikke enklere av at førstekeeper Julio Sergio var ute med skade og midtstopper Phillippe Mexes var suspendert.

Men et kjennetegn ved Riise, er hans voldsomme mentale styrke: Store anledninger og dårlige odds har en tendens til å få det beste ut av  ham.

- John Arne elsker slike kamper, poengterte rådgiver Jan Kvalheim overfor Dagbladet i går.

Sitt gamle jeg
På tross av uvant hodebeskyttelse, manglende kamptrening og Champions League-vinnende motstand, så Riise ut til å være tilbake til sitt gamle jeg da han spilte hele kampen for vertene.

Riktignok etterlot han seg ubevoktet rom på enkelte av sine turer framover på banen, men var mer eller mindre feilfri defensivt. Slikt er godt nytt for den norske landslagsledelsen, som fryktet at de også måtte unnvære Riise i bortekampen mot Kypros 8. oktober.

- Jeg var veldig spent på egne vegne før kampen. Jeg visste jeg var klar fysisk, men uten en full trening med laget, var jeg spent. Jeg fikk en god start og var veldig giret på at jeg skulle være trygg defensivt og la det offensive komme etter hvert, forteller han.

Riises comeback var bare én av flere oppturer for et Roma-lag, som den siste tida har ryktes å være i indre oppløsning. Den sørste oppturen av dem alle kom to minutter på overtid. Riise initierte et siste framstøt da han drev framover med ballen i beina, tok seg forbi to mann og forsøkete å kombinere seg fri.

Stupte inn seiersmålet
Inter fikk verken ryddet unna eller reorganisert seg før ballen hadde havnet hos Romas midtbanesjef Daniele De Rossi ute på høyresida.

Med et delikat innlegg fant han innbytter Mirko Vucinic, som hadde sneket seg mellom Maicon og Lucio.

På akrobatisk vis stupte montenegrineren vertene i ledelsen, noe som fikk taket på Stadio Olimpico til å løfte seg i ren eufori og lettelse.

EKSTATISK: Mirko Vucinic sitt seiersmål utløste ekstatiske jubelscener på Stadio Olimpico.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / Filippo MONTEFORTE
EKSTATISK: Mirko Vucinic sitt seiersmål utløste ekstatiske jubelscener på Stadio Olimpico.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / Filippo MONTEFORTE Vis mer

Det var høyt tempo, tett, intenst, tidvis grisete og langt mellom de store målsjansene i den italienske hovedstaden, men anført av en opplagt Jeremy Menez, som skapte problemer for Inter-forsvaret med hurtigheten sin, var det forsåvidt fortjent at vertene til slutt satt igjen med samtlige tre poeng.

Første serietap for Benitez
Roma klatret dermed over nedrykksstreken før resten av serierunden fullføres i morgen.

- Laget gjorde en kjempeinnsats og det var en utrolig glad og lettet gjeng i garderoben etter kampen. Nå er det bare å se framover. Denne seieren trengte vi, og nå ser vi fram til Cluj på tirsdag i Champions League,

Inter gikk på sin side på sitt første serietap under Rafa Benitez sin ledelse, og har nå blant annet byrival AC Milan pustende i nakken, etter at Zlatan Ibrahimovic senket Genoa på San Siro tidligere i kveld.