Støtter Cantona

Roy Keane har full forståelse for Eric Cantonas angrep på en tilskuer på Selhurst Park i 1995. - Jeg tror jeg ville gjort det samme selv, sier Keane.

For ei uke siden kom opplysningene om at Keane bevisst gikk inn for å skade Alf-Inge Håland i en kamp i april i fjor. News of the World kunne i går bringe nye detaljer fra midtbanespillerens skandalebok.

Fair Play

- Episoden mellom Eric Cantona og en fan på Selhurst Park i 1995 var en stygg episode for klubben. Men skal jeg fortelle min umiddelbare reaksjon: Hva så?

- Fair play til Eric. Jeg tror jeg ville ha gjort det samme selv, skriver Manchester United-kapteinen i sin selvbiografi.

For å moderere seg selv innrømmer Keane at han syntes kungfuepisoden så stygg ut da han kom hjem og fikk sett den på tv. Han støtter uansett sin tidligere lagkamerat.

- Vi klappet han ikke på ryggen og sa godt gjort. Men Eric var en god venn, og vi ville ikke vende ham ryggen, skriver Keane.

Selvbiografien består ikke bare av støtte-erklæringer. Keane slakter FA-cupen og fotballegenden Jack Charltons egenskaper som manager. Han er ikke særlig begeistret over det Englands VM-helt gjorde som landslagssjef for Irland, selv om han førte laget til ett EM- og to VM-sluttspill.

Forbanna tull

- Som trener imponerte han meg ikke i det hele tatt, og forberedelsene til landskamper var en vits. Jeg fant det umulig å forholde meg til ham både som menneske og trener. Han var en bølle som verken skremte eller imponerte meg, skriver Keane.

Om FA-cupen har han følgende å melde:

- Det er så mange myter rundt FA-cupen, at det er så stort å komme ut av spillertunnelen finaledagen, den røde løperen, møte storhetene, ta imot medaljene, få klapp på skulderen. Alt er bare noe fotbanna tull. Men selvsagt kunne man ikke si slikt offentlig.

KEANE PÅ KUNG FU: Nye detaljer fra Roy Keanes selvbiografi lekker ut. Støtte til Eric Cantonas angrep på en tilskuer vekker oppsikt. - Fair play til Eric, mener Keane.