<strong>TRENER OG ELEV:</strong> Lars Lagerbäck og Erling Braut Haaland forbereder kampen mot Nord-Irland onsdag. Foto: Bjørn Langsem
TRENER OG ELEV: Lars Lagerbäck og Erling Braut Haaland forbereder kampen mot Nord-Irland onsdag. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

­Støtter Haalands «kjæreste-grep»

Lagerbäck: - Trives han med å gjøre det, og det stimulerer ham, så er det positivt.

Publisert
  • Norge - Nord-Irland, kl. 20.45 onsdag

ULLEVAAL (Dagbladet): Erling Braut Haaland (20) har nærmest gjort det til en vane å score hat trick. Sesongens første kom da Norge slo Romania 4-0 på Ullevaal søndag.

Haaland har også gjort det til en vane å ta med seg hat trick-ballene hjem. Han har tidligere sagt - med et smil - at han kaller dem for «kjærestene sine», og at han «sover med dem».

Live-published photos and videos via Shootitlive

Etter Romania-kampen ble han fanget opp av et TV-kamera da han tok ballen ut av hånda til dommeren. Som med de andre hat trick-ballene, skulle han ha den med seg hjem.

Han ønsker å ha ballene som et trofé og bruke dem som en inspirasjon til å score enda flere mål. Men hva tenker landslagstrener Lars Lagerbäck om at Haaland sover med hat trick-ballene, som han også kaller for «kjærestene sine»?

Da spissen scoret hat trick for Red Bull Salzburg mot TSV Hartberg i september i fjor, ga han overraskende nok bort matchballen til en tilskuer. Enda mer sensasjonelt var svaret hans:

- Jeg måtte gi den bort. Jeg kan ikke bedra min andre kjæreste, sa han til Sky Sport i Østerrike.

- Dette har jeg egentlig ingen synspunkter på, sier en smilende Lagerbäck til Dagbladet.

Så tenker han seg om og fortsetter:

- Trives han med å gjøre det - og det stimulerer ham - så er det positivt. Jeg er helt nøytral. Men føler han for det, så støtter jeg ham gjerne.

Det var i et intervju med norske medier i november i fjor at Haaland fortalte at han sov med fotballer oppi senga. Den gang spilte han for Red Bull Salzburg i Østerrike.

- Jeg har fem baller oppi senga. De er kjærestene mine, sa han.

MORSOMT: Landslagstrener Lars Lagerbäck måtte smile da han fikk spørsmål om Erling Braut Haalands hat trick-baller. Video: NTB. Reporter: Tore Ulrik Bratland Vis mer

- De ligger oppi senga og jeg sover godt med dem. Jeg ser på dem hver dag. Det kjekkeste er å score mål.

- Han må gjerne fylle hele hotellrommet sitt med fotballer for meg, sier landslagssjefen om «kjæreste-grepet».

Martin Ødegaard hadde assist på to av scoringene til Haaland mot Romania.

- Det var kjekt i dag. Jeg regner med at ballen blir delt i to etterpå, sa Real Madrid-spilleren i et intervju med TV 2.

- Ja, vi får rett og slett gå og dele den, svarte Haaland. Skjebnen er i skrivende stund usikker, men på Instagram-sida til Haaland skrev Ødegaard noe seinere:

- Kutta ballen i to du.

Kjemien mellom de to norske stjernespillerne later til å være den beste, både på og utenfor banen.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Onsdag venter Nord-Irland i Nations League. Norge ser nå muligheten for å vinne gruppa.

Om kjemien mellom Haaland og Ødegaard sier TV 2-ekspert Jesper Mathisen:

- Det er veldig gledelig å se. Dette er noe vi har ventet på. Ødegaard er en av verdens beste til å slå stikkere. Og Haaland er verdens beste til å plukke dem opp. Den kombinasjonen der kommer til å være giftig for Norge de neste ti åra.

- De har ferdigheter som passer godt til hverandre. Og så ser de ut til å være gode kamerater også utenfor banen, påpeker Mathisen.

Kampstart onsdag: Klokka 20.45.

NATIONS LEAGUE

Østerrike32015-46
Norge320110-36
Romania31114-74
Nord-Irland30122-71
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer