Støtter ikke Enerly-aksjon

Gamleklubbens supportere mener støtteaksjonen har tatt helt av.

(Dagbladet.no): - Når vi i disse dager ser f. eks. TV-bilder fra jordskjelvrammede i Pakistan, synes vi det er ganske usmakelig å mobilisere såpass mye krefter for å samle inn penger til én idrettsutøvers familie i Norge, skriver Kråkevingen på sine hjemmesider.


Etter planen skal inntektene fra Lyns Royal League-hjemmekamp mot Djurgården gå uavkortet til Dagfinn Enerly med familie. Dette reagerer Kråkevingen på.

- Løft blikket

- Vi mener rett og slett man bør løfte blikket litt, og er av den oppfatning at NSA (Norsk supporterallianse, red.anm.) burde gjøre det samme, står det i innlegget som er signert av styret ved Øystein D. Johansen og Rune Viken.

I stedet foreslår de en annen måte å bruke ressursene på.

- En annen, litt mer «lokal» innfallsvinkel kunne kanskje være å rette fokus på nakkeskader generelt, i stedet for å rette all oppmerksomhet mot denne ene utøveren, skriver de.

De påpeker at det fins mange andre med samme skade som sikkert kunne trenge både penger og oppmerksomhet.


- Ikke fiendeskap

Til slutt feier de tvil til side om at denne skepsisen skyldes at den tidligere Moss-spilleren nå spiller for erkerivalen Fredrikstad Fotballklubb.

- Enerly er fortsatt svært godt likt blant Mossesupporterne, og vi sender han våre varmeste tanker. Vi håper også Enerly får den oppfølgingen han trenger fra det offentlige, NFF og forsikringsselskapet. Kråkevingen som organisasjon støtter ikke denne aksjonen, men vi vil ikke forhindre de av våre medlemmer som ønsker å delta. Kråkevingen vil vurdere egne tiltak som vi finner hensiktsmessig i denne uheldige saken, avsluttes innlegget.

SKADD: Dagfinn Enerly ble alvorlig skadd på Kristiansand Stadion i siste serierunde. Foto: SCANPIX
SKADD: Dagfinn Enerly ble alvorlig skadd på Kristiansand Stadion i siste serierunde. Foto: SCANPIX Vis mer
I MOSS: Dagfinn Enerly i Moss-drakt.