Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Støtter Johnsens «hønsehjerne»-utspill

Dommersjefen gir provokatører gult kort.

KRITISK: Strømmen-trener Erland Johnsen rettet i går sterk kritikk mot spillere og trenere som prøver å påvirke dommerens avgjørelser. Foto: Arnt E. Folvik / Dagbladet
KRITISK: Strømmen-trener Erland Johnsen rettet i går sterk kritikk mot spillere og trenere som prøver å påvirke dommerens avgjørelser. Foto: Arnt E. Folvik / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Strømmen-trener Erland Johnsen har sett seg lei på spillere som flokker seg rundt dommerne for å påvirke avgjørelser, og skrev i går et innlegg på klubbens hjemmeside der han tok et oppgjør med ukulturen.

Den tidligere Chelsea-stopperen skrev at han «til stadighet» opplevde et mas fra motstanders trener på dommeren om å gi Strømmen-spillere gult kort, og at dette var en uting i norsk fotball. Han skrev også:

- Dette kan føre til at vi stiller svakere i kamper mot de lagene som konkurrerer mot for eksempel Start om et opprykk. Men så langt klarer tydeligvis ikke disse «hønsehjernene» å tenke. Hos oss har vi et forbud på benken om å provosere frem kort til motstander, skrev Johnsen.

Pedersen enig med Johnsen Dommersjef Rune Pedersen er enig i noe av kritikken til Johnsen.

- Jeg er enig med Erland i at det er dommeren ene og alene som skal ta avgjørelsene. Det er helt i tråd med «fair play»-ånden, sier Pedersen til Dagbladet.

Han er likevel ikke enig med Johnsen i at spillere som flokker seg rundt dommeren for å påvirke avgjørelser er et problem i norsk fotball.

- Jeg synes ikke det har vært eller er et spesielt stort problem i norsk fotball, men det kan være at Erland har opplevd enkeltepisoder som har fått ham til å mene det, sier Pedersen.

- I våre retningslinjer har vi hele tiden vært klare på at vi ikke ønsker at slikt skal skli ut. Der hvor dommerne er sikker på at en spiller prøver å provosere frem kort med å gjøre noe mot dommeren, da skal vedkommende få det gule kortet. Dommerne har en utfordrende oppgave i utgangspunktet, og det blir ikke lettere av at spillere prøver å påvirke, sier dommersjefen.

Ikke et problem TV 2-kommentator Kasper Wikestad synes heller ikke at det er et stort problem, og er også uenig i at det er «utenkelig i for eksempel engelsk liga» som Johnsen også skrev.

ENIG: Dommersjef Rune Pedersen er enig i hovedessensen i kritikken til Erland Johnsen. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
ENIG: Dommersjef Rune Pedersen er enig i hovedessensen i kritikken til Erland Johnsen. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Jeg vil ikke si at det er noe problem i Tippeligaen, og at det er utenkelig i en engelsk liga stemmer jo ikke, for det ser vi ofte skjer. Rio Ferdinand fikk jo snakke med Mark Clattenburg i ett minutt i en kamp, mens alle de andre spillerne ble vist bort. Noen spillere har større påvirkningskraft enn andre har, og større klubber har nok større påvirkningskraft enn en mindre klubb. Men bortsett fra det er jeg helt enig med Erland Johnsen, sier Wikestad.

Han berømmer Johnsen for ærligheten.

- Som spiller var det knapt noen tøffere og mer fair spiller enn Erland. Jeg husker han spilte mot Duncan Ferguson like etter at Ferguson kom ut av fengsel, og Erland vek ikke en tomme. Det er noe med den stilen, den ærligheten, som jeg liker godt. Han har tydeligvis tatt det med seg fra banen til trenerbenken, og det er bra, sier Wikestad og legger til:

- Hensikten med utspillet er jo veldig godt, sier Wikestad.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media