Støtter Myggen

Myggen har fått kjeft fra de fleste etter at han ga ut bok. Men nå får han full støtte av lagkamerat Steffen Iversen. - Ting har blitt overdimensjonert i media, og jeg føler vi har blitt urettferdig behandlet, sier Steffen til Dagbladet.

Han avviser at det er en ukultur med alkohol på landslaget. Steffen var sammen med Myggen under den angivelige storfesten under «Årets spiller»-utdelingen i Fredrikstad for drøye to uker siden.

- Jeg bryr meg ikke om hva som ble skrevet om det der, sier Steffen.

Episoden under EM, der han endte opp naken i bobilen til Håvard Rem sammen med Myggen og Frode Olsen, har blitt den store snakkisen i Fotball-Norge den siste uka.

- Jeg godkjente det som ble skrevet på forhånd.

Ikke full

På sin hjemmeside utdyper han saken.

- Jeg var ikke full. På lange samlinger hender det at vi kjeder oss, og for å få tida til å gå leker vi noe vi kaller «klomsing». Den som taper må gjøre forskjellige ting. I dette tilfellet måtte taperen sitte splitter naken i bobilen en stund, skriver Steffen.

Samtidig som han understreker at det er helt uvanlig at det drikkes under landslagssamlinger, mener Steffen at det er lov å ha det gøy med alkohol. Etter kampen.

- Det er koselig å gå ut og ta en øl etter kampen. Det er heller ikke skadelig. Jeg tror ikke vi spillere går ut oftere enn folk flest. Og det er godt for miljøet at man kan gå ut og kose seg en gang iblant, mener han.

Refser Stensbøl

Spurs-spissen er rystet over uttalelsene til toppidrettssjef Bjørge Stensbøl i Dagbladet i går. Der sa Stensbøl at han håper Myggen aldri kommer tilbake på landslaget.

- Det Stensbøl sier om Myggen er det dummeste jeg har hørt. Hele Norge håper Myggen kommer tilbake. Og hvis jeg kan, vil jeg være med på å overtale ham.

Steffen mener moralen blant landslagsspillerne er god nok.

- Vi har stor frihet på landslaget, og det er det ingen som utnytter, slår Steffen fast.

  • Iversen var i går i Norge for å bli behandlet for sitt vonde kne av landslagslege Lars Engebretsen. I verste fall blir Steffen borte fra fotballen i seks uker.
SLÅR TILBAKE: Steffen Iversen forsvarer både Myggen og bobil-episoden etter Spania-triumfen i EM i sommer.