Støtter Semb

Både Egil «Drillo» Olsen og Åge Hareide støtter Sembs kritikk av TV2. - Jeg har fått mange henvendelser fra sjokkerte kolleger etter TV2s kommentering av denne landskampen, sier Drillo.

Egil «Drillo» Olsen støtter Semb i kritikken mot TV2-makkerne Lersveen og Wathne.

- Jeg synes det er bra at Nils Johan tar opp dette. Det er bra med kritikk, men TV2 er ikke kritiske, de er personorienterte. Jeg så ikke Norge-Hviterussland-kampen på TV sjøl, men i etterkant har jeg fått mange henvendelser fra fotballvenner som er sjokkert over måten kampen ble kommentert på, sier Egil Olsen.

- Over grensa

Eks-landslagssjefen sier han selv gikk rimelig klar av personorientert hetsing.

- Jeg mener TV2 av og til tråkker over en grense når det gjelder å kommentere fotballkamper. De skal selvfølgelig formidle kampen med følelser og fakta, men når kommenteringen går over i hetsing har noe gått gærent, sier Drillo.

Åge Hareide reagerte også på måten TV2 kommenterte landskampen på.

- Personhetsing

- Jeg så kampen hjemmefra. Det var ikke så mye Semb som fikk gjennomgå, han er jo tross alt landslagssjef og må tåle kritikk, men måten de beskrev enkeltspillere på var direkte usmakelige. For eksempel Trond Andersen. Jeg advarer likevel Semb mot å ekskludere og aksjonere mot pressen. Reaksjonene i pressen er veldig resultatorientert og svinger hele tiden, sier Brøndby-treneren.

Hareide mener det er en klar forskjell på hvordan NRK og TV2 kommenterer fotballkamper.

- I NRK er man orientert mot spillet i TV2 er det en dreining mot personfokusering. Jeg synes det er flott at Semb er offensiv i denne saken, sier Åge Hareide til Dagbladet.