Ragnhild Haga:

Støtter svensk opprør: - Rettferdig

De svenske langrennsjentene ønsker å gå de samme distansene som gutta. Det synes Ragnhild Haga er et godt forslag, og Espen Bjervig ønsker debatten velkommen.

RETTFERDIG: Ragnhild Haga ønsker svenskenes forslag velkommen og synes det hadde vært rettferdig med de samme distansene for kvinnene og menn. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
RETTFERDIG: Ragnhild Haga ønsker svenskenes forslag velkommen og synes det hadde vært rettferdig med de samme distansene for kvinnene og menn. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Etter at kvinnene og mennene i helgens renn i Sverigecupen gikk like lange distanser, har debatten fått bein å gå på igjen.

Om kvinnene og mennene skal gå de samme distansene har vært et tema flere ganger. Blant annet i 2018 da langrennskomiteen foreslo at kvinnene skulle gå femmil i Holmenkollen. Slik ble det ikke, men nå blusser debatten opp igjen.

Charlotte Kalla mente i helga at det er bra debatten nå blir tatt, og fikk støtte av flere av de yngre kvinnene på laget.

- Det er veldig rart at herrene går dobbelt så langt som oss på Skiathlon. Det er nesten krenkende, sa Frida Karlsson til Expressen.

Hun håpte at beskjeden fra Sverige ville nå opp til «de som bestemmer i FIS». Det gjorde den og Vegard Ulvang, som leder langrennskomiteen i Det internasjonale skiforbundet (FIS), støttet det svenske oppropet:

- Det har min fulle støtte, og det er på høy tid. Dette er en sak som har vært på agendaen lenge uten å få særlig gehør. Så det er flott at den nå reises av svenske jenter, sa han til NTB.

Støtter svenskene

De svenske jentenes ønske har også nådd den norske leiren, og de får full støtte av Ragnhild Haga.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.