Therese Johaug

Støtter svensk rival: - Slå tilbake

At hele Sveriges yndling, Frida Karlsson, har valgt å stå over svenskenes høydesamling mener Therese Johaug har null betydning for OL-sesongen. Nå støtter hun sin svenske rival etter kritikk.

STØTTENDE: Therese Johaug råder Frida Karlsson til å lytte til seg selv. Foto: Torstein Bøe / NTB
STØTTENDE: Therese Johaug råder Frida Karlsson til å lytte til seg selv. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Frida skal verken lese eller høre på alt andre sier. Isteden skal hun slå tilbake når sesongen starter, sier Therese Johaug til svenske Expressen.

De siste månedene har ryktene florert rundt hvordan det egentlig går med Frida Karlsson.

For etter at hele Sveriges skiyndling valgte å stå over et par rulleskikonkurranser i august, blant annet Toppidrettsveka, heiste norske skieksperter flaggene. Blant dem tidligere landslagtrener og Nent-ekspert Vidar Løfshus.

- Hvis hun holder seg skadefri og frisk så blir hun jo bra, men jeg synes jeg ser en tendens til at hun ofte møter veggen. Jeg håper at hun får orden på problemene, for det virker som om det går litt over stokk og stein i perioder, sa Løfshus til Dagbladet i august.

Debatten startet da NRKs Torgeir Bjørn og svenske Torbjörn Nordvall gikk ut og sa at de mente svenskene ikke hadde kontroll, i jakten på å ta igjen forspranget til Therese Johaug inn mot OL-sesongen.

– Nei, nei, nei. De har ikke kontroll. Ser du på for eksempel Frida Karlsson, som har jevnlige avbrekk, så er det ingenting som er under kontroll, sa TVs Petter Skinstad i september.

Nylig ble det også kjent at Karlsson står over svenskenes høydesamling i Val Senales.

- Slå tilbake

I forbindelse med nordmennenes høydesamling i Val Senales blir Johaug konfrontert med speuklasjonene rundt sin svenske rival, av Expressen.

Johaug mener imidlertid at avgjørelsen om å stå over høydesamlingen, vil ha null betydning for sesongen.

Hun understreker at ingen trenger å være redde for at Karlsson skal gå fort når startskuddet går i Kuusamo. Inkludert henne selv.

KNUST: Tatjana Sorina ble overrasket da han ble med Therese Johaug på trening. Video: Haarstad/Løkås/Særsland Vis mer

Tidligere i høst slo Frida Karlsson tilbake mot blant annet Skinstads kritikk. Hun understrekte at de ikke visste mer enn en brøkdel av hvordan treningen hennes så ut.

En følelse Johaug kjenner seg godt igjen i, etter å ha stått i medienes søkelys, gjennom både opp- og nedturer.

- Mitt beste råd er at hun verken skal lese eller høre så mye på hva folk sier om henne. Innerst inne er hun den som vet best.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer