IKKE VM-KLAR: Theo Walcott må se VM fra sidelinja i sommer. Arsenal-vingen var ikke blant de 23, og det gjør ingenting for England, ifølge flere engelske fotballeksperter. Foto: DarreN Staples / REUTERS.
IKKE VM-KLAR: Theo Walcott må se VM fra sidelinja i sommer. Arsenal-vingen var ikke blant de 23, og det gjør ingenting for England, ifølge flere engelske fotballeksperter. Foto: DarreN Staples / REUTERS.Vis mer

Støtter vrakingen av Walcott og Bent

- Har ikke forbedret seg siste året.

||| (Dagbladet): Fabio Capello har bestemt seg: Disse 23 blir med til VM i Sør-Afrika.

Uttaket ble som uttak ofte blir: nådeløs mot enkelte.

Theo Walcott, Michael Dawson, Tom Huddlestone og Darren Bent er blant de engelske spillerne som må se VM på TV eller tribunen i sommer.

På sin Twitter-side opplyser Darren Bent om at han er dypt skuffet over vrakingen.

- Jeg er sjokkert, skriver spissen med 24 ligamål for Sunderland.

Han ble vraket til fordel for blant andre Emile Heskey, som har slitt benken i Villa og notert seg for tre nettkjenninger.

- Ikke bedre Walcott, på sin side, tar vrakingen med fatning.

- Jeg er veldig skuffet over å ikke bli inkludert i troppen, men respekterer fullstendig Capellos avgjørelser, sier han til Arsenals hjemmeside.

VRAKET: Sunderland-spiss Darren Bent. Foto: EPA.
VRAKET: Sunderland-spiss Darren Bent. Foto: EPA. Vis mer

Skuffet er imidlertid ikke England-legende Geoff Hurst, som mener Capello gjorde helt rett i å vrake lynvingen.

- Jeg har sett ham spille for Arsenal på TV i siste del av sesongen. Han har hatt skadeproblemer og jeg synes ikke han har levd opp til den gode formen han viste i slutten av fjoråret, sier Hurst, ifølge Sky Sports.

Hurst, hvis hattrick hjalp England til å vinne VM i 1966, støtter også avgjørelsen om å ta med Heskey foran Bent.

- Fabio har erfaring med Emile Heskey. Han har jobbet med ham et par år, og føler nok at han kan gjøre det bra, spesielt sammen med Wayne Rooney.

Tidligere England-forsvarer, Allan Mullery, støtter også Capellos avgjørelse om å vrake Walcott.

- Jeg trodde aldri at Capello ville velge Theo Walcott. Det ser ikke ut til at han har forbedret seg det siste året, sier Mullery, ifølge Team Talk.

Enig i Bent-vraking
John Barnes, midtbanespilleren med 79 landskamper på samvittigheten, mener Bent riktig holdes ute av VM-landslagstroppen.

Om Sunderland-spissen skulle blitt med, ville England blitt vel topptunge, mener han.

FSTØTTER CAPELLO: Sir Geoff Hurst mener Capello gjorde rett i å la Walcott være hjemme, men England-legenden savner City-ving Adam Johnson. Foto: Geoff Caddick / AFP.
FSTØTTER CAPELLO: Sir Geoff Hurst mener Capello gjorde rett i å la Walcott være hjemme, men England-legenden savner City-ving Adam Johnson. Foto: Geoff Caddick / AFP. Vis mer

- Det er ingen andre land i verden som ville tatt med mer enn fire spisser.

Barnes støtter også Capellos avgjørelse om å ta med Joe Cole. Det er best for Englands venstreside, ifølge den tidligere Liverpool-spilleren.

- Joe Cole er tilbake nå. Han har vist form og kvalitet, og jeg tror han vil hjelpe Ashley Cole. Cole liker å angripe, og jeg synes ikke han kommer godt nok frem på sidene med en ving ved siden av.

- Det gjør han med en vensterorientert midtbanespiller som går mye inn i banen, mener Barnes.

En annen England-traver, Alan Shearer, sier følgende om Englands vinnersjanser i VM:

- Vi har en anstendig mulighet. Hvert lag som vinner VM vil måtte ha litt flaks. England kommer til å trene litt til, sier den tidligere landslagskapteinen, ifølge BBC.