Støtter Wimbledon-flytting

Mens Wimbledons-fansen freser og banner, får eier Bjørn Rune Gjelsten Dons-legenden Robbie Earles velsignelse til å flytte klubben.

I går ble det kjent at Wimbledon fra 2002 får en ny hjemmebane i Milton Keynes, etter ti år som leieboere hos Crystal Palace.

Haken er beliggenheten: Wimbledon holder opprinnelig til i Sør-London, mens den nye arenaen ligger omlag ti mil nordover med Luton og Northampton som nærmeste naboer.

Det opprører selvfølgelig fansen, som skriker høyt om sabotasjeaksjoner og protester. Også Dagbladet.no har fått et titalls e-post fra Wimbledon-fans som mener Gjelsten og styreformann Charles Koppel ødelegger klubben.

Likevel går Robbie Earle ut i The Sun i dag og støtter flytteplanene. Den jamaicanske landslagsspilleren var en publikumsfavoritt fram til han la opp i fjor høst. Nå er han ungdomstrener i klubben, i tillegg til skribent og TV-jobber.

- Selvfølgelig skulle jeg gjerne sett klubben nærmere Merton, der vi hører til. Men det ser dessverre umulig ut å flytte hjem, og vi må se på alternativene, sier Earle.

Han mener uansett at Milton Keynes er bedre enn andre alternativer som har vært nevnt: Dublin og Cardiff.

- Nå blir det Milton Keynes, og jeg vil heller se oss der enn nedlagt, sier Earle.

Tidligere Wimbledon-manager Joe Kinnear er ikke enig med Earle. Han ville heller flyttet klubben til Irland.

- Folkene fra Norge er forretningsmenn og de klarer ikke å se det fotballmessige i dette, sier Kinnear til The Mirror.

(Dagbladet.no)

<B>NYTT HJEM:</B> Her tar Egil Drillo Olsen et tak i Robbie Earle på treninga for to sesonger siden. Nå støtter Earle flyttingen av klubben.