Støttes av Petar-elever og Bjørge Stensbøl

- Han skrev at han syntes det var kjempeflott at jeg sto fram og bekjempet dette, sier Einar Inge Aasen.

(Dagbladet): Det har vært en ekstremt hektisk dag for Einar Inge Aasen (30) — den tidligere landslagsmannen på 400-meter som i Dagbladet i dag sto fram og fortalte om en dopingsamtale Petar Vukicevic hadde med ham på hotellrommet de to delte på treningsleir ved årsskiftet 2001/2002.

Aasen sier har fått en lang rekke støtteerklæringer, deriblant fra andre tidligere utøvere av Petar.  

- Stensbøl-støtte - Tilbakemeldingene har gått på at de syntes det var tøft og veldig bra at jeg sto fram, sier Aasen til Dagbladet torsdag kveld.

En av meldingene som varmet mest, sier Aasen, var en sms fra Bjørge Stensbøl - tidligere toppidrettssjef og visepresident i Norges Olympiske Komite, og ridder av 1. klasse av St. Olavs orden - som tikket inn i morges.

- Han skrev at han syntes det var kjempeflott at jeg sto fram og bekjempet dette. Det var veldig koselig, sier Aasen til Dagbladet.

Dagbladet har søkt Stensbøl i kveld, uten hell.

- Handler om holdninger Han har ikke fått noen negative reaksjoner på at han sto fram. Nå ber han andre utøvere om å stå fram og å varsle Antidoping Norge, hvis det er andre historier som bør fram i lyset.

- Det har kostet å stå fram — det har tatt utrolig mye tid, og jeg har ingenting å tjene på dette. Men det som er viktig er å ta klart avstand til doping, sier han til Dagbladet.

- Jeg valgte å stå fram fordi Petar sa på TV2 at alle hans tidligere utøvere støttet ham — og fordi saken var blitt vridd til å bare handle om Petars forhold til ekskona. Det gjør den ikke, den handler om holdninger til doping, slår Einar Inge Aasen fast.

Friidrettspresident Svein Arne Hansen sa i formiddag at Petar ikke kan fortsette som trener hvis det Aasen sier stemmer. Aasen varslet i går også Antidoping Norge, som har gjenopptatt sin sak mot Petar Vukicevic.

- Snakket om doping Aasen var i flere år i Norges-toppen på 200- og 400-meter, og ble trent av Petar Vukicevic i årene 2001 - 2002. Aasen var med Petar Vukicevic på treningsleir ved årsskiftet 2001/2002. Han sier de to delte rom, siden de var de eneste mennene på turen - og at de to bodde et stykke unna resten av gruppa.

- Mens han og jeg var alene på hotellrommet begynte plutselig Petar å snakke om doping. Han ba meg ikke direkte om å bruke doping. Men han fortalte hva vi måtte gjøre hvis jeg skulle dope meg, sier Aasen til Dagbladet.

Aasen understreker overfor Dagbladet at han blankt avviste tanken om å dope seg, og at han aldri noen sinne har brukt eller vurdert å bruke forbudte stoffer.

- Reise bort - Petar snakket om at vi burde være en lengre periode i for eksempel Kroatia eller et sted der de bare snakket serbisk, og der vi kjente de som var der, slik at vi kunne gjøre en avtale med en vaktmester eller andre slik at vi ble varslet hvis det var nordmenn der, eller hvis det kom noen fra Norge. Han snakket også om tidsperioden vi måtte være der, sier Einar Inge Aasen.

- Jeg reagerte på detaljrikdommen - at vi skulle reise bort og være der over en viss periode. Det stinker lang vei. Dette var også før dopingreglene ble slik at man må melde fra hvor man er til enhver tid. Da denne samtalen fant sted, var det mye lettere å reise vekk og stikke seg bort.

I går sendte Aasen også en e-post til Antidoping Norge - der han nevner samtalen med Vukicevic, og sier han vil avgi en full forklaring om denne.

- Feilkilder Vidar Strømme, Petar Vukicevics advokat, sier til NTB i ettermiddag at han synes intervjuet med den tidligere sprint- og mellomdistanseløper Aasen i Dagbladet torsdag framstår som noe vagt.

- Her er det snakk om hva to mennesker skal ha pratet om på et hotellrom for elleve år siden. Hva er det mulig å huske av en slik samtale etter så mange år og samtidig være upåvirket av all medieomtalen den siste tiden. Her kan det forekomme mange feilkilder, mener Strømme.

Han legger til at det ikke er så mye Vukicevic kan foreta seg i saken.

- Mye av den maktesløsheten han føler ligger akkurat her, men håpet er jo at Antidoping Norge skal kunne få fram et bedre bilde gjennom sine undersøkelser, sier advokaten.

- SENDTE SMS: Tidligere toppidrettssjef Bjørge Stensbøl (59). Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
- SENDTE SMS: Tidligere toppidrettssjef Bjørge Stensbøl (59). Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet Vis mer