Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Støttes etter VM-hån: - Motbydelig

Raheem Sterling (23) har scoret to mål på 42 kamper for England. I sosiale medier er han et mobbeoffer. Nå tas han i forsvar av legender.

FÅR HUDEN FULL: Raheem Sterling har problemer med å score mål for England. Dette får han høre kraftig. Onsdag spiller England mot Kroatia i VM-semifinalen. Foto: NTB scanpix
FÅR HUDEN FULL: Raheem Sterling har problemer med å score mål for England. Dette får han høre kraftig. Onsdag spiller England mot Kroatia i VM-semifinalen. Foto: NTB scanpix Vis mer

ST. PETERSBURG (Dagbladet): - Motbydelig, sier ITV-ekspert Gary Neville.

- Behandlingen han fikk på sosiale medier ved halvtid i kampen mot Sverige er absolutt motbydelig. Det er ikke representativt for prestasjonen hans, mener den tidligere Manchester United-spilleren.

Også David Beckham oppfordrer hele England til å stå bak spillerne som møter Kroatia i VM-semifinalen onsdag.

EKSPERT: Gary Neville. Foto: NTB scanpix
EKSPERT: Gary Neville. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Hvorfor er folk ute etter Sterling? Han jobbet hardt og skapte rom for andre, skriver John Arne Riise på Twitter.

18 mål

Saken er den at Sterling bøtter inn mål for Manchester City i Premier League. Denne sesongen ble det 18 nettkjenninger. Men for England blir det en del rot.

Sist han scoret var så langt tilbake som 9. oktober 2015 mot Estland. 27. mars samme år nettet han mot Litauen. Og – som engelskmennene sier: That's it.

- Han er helt ubrukelig foran mål, skriver en Twitter-bruker. Og slike meldinger florerer det av, sagt med varierende ord.

Var alene

Det var spesielt situasjonen før pause mot Sverige lørdag som fikk folk til å kaste seg over tastaturet. Sterling ble spilt fri i bakrommet og kom alene med Robin Olsen. Keeperen trakk det lengste strået, i en situasjon angriperen burde ha scoret på.

- Han løp bak Andreas Granqvist (Sveriges midtstopper) hele tida. Vel, han toppet det ikke med en scoring, men prestasjonen var briljant, mener Neville.

Riise sier:

- Ja, han kunne scoret. Men du verden for en innsats han legger ned. For en lagspiller. England trenger kvalitetene hans.

STOCKHOLM: Er det mulig for en nordmann å finne den ultimate VM-stemninga i Sverige? Vi tok turen til Stockholm da Sverige møtte England i kvartfinalen. Reporter: Trym Mogen / Video: Emilie Rydning Vis mer

I VM-kvalifiseringen sørget Sterling for tre målgivende pasninger på 930 spilte minutter.

Før mesterskapet i Russland fikk han også kritikk for at han hadde tatovert et våpen på leggen.

- Han burde skamme seg. Det er helt uakseptabelt, skrev storavisa The Sun. Tittelen på førstesida var: «Skyter seg selv i foten.» City-spilleren gikk straks ut og begrunnet tatoveringen.

- Da jeg var to år, ble faren min skutt og drept. Jeg ga et løfte om at jeg aldri skulle ta i et våpen. Jeg skyter med høyrefoten, så det har en dypere mening, sa han.

Høyt oppe

England er høyt oppe etter at laget sikret semifinale med 2-0 over Sverige. I den andre semifinalen tirsdag møtes Frankrike og Belgia.

Engelske aviser hyller gruppa trener Gareth Southgate har satt sammen. Det snakkes om det første VM-gullet siden 1966. Men sannheten er også at England har hatt en lett vei til semifinalen. Motstanderne har vært Tunisia, Panama, Belgia, Colombia og Sverige.

Kroatia blir opplagt en tøffere motstander på Luzjniki stadion i Moskva.