Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Støvelsparket koster Adebayor tre kamper

Fikk straffen i ettermiddag.

STØVEL I ANSIKTET: Her får Robin Van Persie høyrefoten til Emmanuel Adebayor i ansiktet. Foto: EPA
STØVEL I ANSIKTET: Her får Robin Van Persie høyrefoten til Emmanuel Adebayor i ansiktet. Foto: EPA Vis mer

||| (Dagbladet.no) Emmanuel Adebayor og Manchester City godtok «motvillig» at spissen blir straffet for Robin van Persie-stemplingen i forrige helgs kamp mot Arsenal.

I ettermiddag kom straffeutmålingen fra det engelske fotballforbundet (FA).

FA har besluttet å straffe togoleseren med tre kampers karantene.

«Forbundet har tatt med i betraktningen at Adebayor har akseptert å bli straffet og har besluttet å utestenge i tre kamper ham fra all fotball, fra og med torsdag 17. september,» skriver FA på sin hjemmeside.

GAMLE LAGKAMERATER: Emmanuel Adebayor og Robin van Persie er gamle lagkamerater, men det virker ikke som de har et spesielt kjærlig forhold nå. Foto: REUTERS
GAMLE LAGKAMERATER: Emmanuel Adebayor og Robin van Persie er gamle lagkamerater, men det virker ikke som de har et spesielt kjærlig forhold nå. Foto: REUTERS Vis mer

Trekker inn Jesus
Adebayor valgte å ikke bestride det engelske fotballforbundet FAs tiltale for voldelig opptreden etter episoden som etterlot Arsenals Robin van Persie med hodeskader.

Arsenal-spissen hevder forøvrig Adebayor forsøkte å skade ham med vilje.

Arsenals manager Arsene Wenger er fortsatt opprørt over kollega Mark Hughes i Manchester City fordi Hughes forsvarte Emmanuel Adebayor etter sparket som rammet van Persie.

- Jeg har sett noen dueller som ville gitt fengselsstraff om det var skjedd på gata. Denne ser veldig stygg ut. Hvis du spør 100 mennesker, vil 99 si at det er veldig stygt, og nummer 100 vil være Mark Hughes. Selvsagt støtter jeg ham. I fotball har alle lov til å ha en mening. Hvis noen tramper på hodet ditt på den måten, ville du ikke sagt: «Mange takk, kan jeg vende det andre kinnet til?» Bare Jesus Kristus gjorde det, sier Wenger.

- MED VILJE: Robin van Persie hevder at Emmanuel Adebayor sparket ham i hodet med vilje. Foto: REUTERS
- MED VILJE: Robin van Persie hevder at Emmanuel Adebayor sparket ham i hodet med vilje. Foto: REUTERS Vis mer

Avventer feiringsaken
Foreløpig tar ikke klubben stilling til FAs andre anklage, den som dreier seg om Adebayors omstridte scoringsfeiring foran Arsenal-fansen. Spissen løp 90 meter fora å juble foran Gunners-fansen, som hadde sjikanert ham hele kampen. City har til 30. september på å svare på den tiltalen.

FA har bedt en spesialkomité se nærmere på omstendighetene rundt feiringen, som også Manchester-politiet blandet seg inn i. 

Politiet gikk ut og ga Adebayor skylda for bråket i Arsenal-svingen, hvor blant annet en vakt ble slått bevisstløs av en flyvende gjenstand. 

Også feiringsaken kan ende i karentene for Adebayor, selv om spillerforeningen og flere fotballpersonligheter tok ham i forsvar.

I akkurat den saken får også Adebayor støtte fra noe uventet hold, fra Arsenals byrival Tottenhams manager Harry Redknapp.

- Det er ikke feiring av et mål som fører til opptøyer, det er idioter som ønsker å starte opptøyer, sier Redknapp ifølge Daily Telegraph.

PS! Adebayors oppførsel i lørdagens kamp har gitt grobunn for diverse satiriske påfunn. Et av dem, er et enkelt nettspill, som du finner HER, der målet er å kopiere togoleserens stempling og målfeiring i én kort seanse.

KAN FÅ NY STRAFF: Emmanuel ADebayor løp 90 meter for å feire foran Arsenal-fansen, noe han også risikerer straff for. Foto: AFP
KAN FÅ NY STRAFF: Emmanuel ADebayor løp 90 meter for å feire foran Arsenal-fansen, noe han også risikerer straff for. Foto: AFP Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media