Støyen rundt Kristoffersen preger alpinleieren

Alpinsjef Claus Ryste innrømmer at Henrik Kristoffersen-saken stjeler energi. Han ber utøverne om å skjerme seg selv.

Sölden 2016102: Henrik Kristoffersen depper etter 8.plassen  i storslalom under verdenscupåpningen i alpint i  Sölden. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
Sölden 2016102: Henrik Kristoffersen depper etter 8.plassen i storslalom under verdenscupåpningen i alpint i Sölden. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Den siste uken har det vært mye støy rundt Kristoffersens konflikt med Norges Skiforbund. Alpinstjernen har valgt å gå til rettslige skritt for å få lov til å kjøre med logoen til en østerriksk leskedrikkprodusent på hjelmen. Aksel Lund Svindal har hatt en lignende avtale i flere år.

Mandag ble det klart at Kristoffersen står over helgens verdenscupslalåm i finske Levi.

– Nå er det bestemt at det er sånn det blir. Henrik har gitt klart uttrykk for at han ikke er klar til å starte i Levi. Det må vi ta til etterretning. Nå må vi fokusere på veien videre, sier Ryste til NTB.

– Blir dere preget av støyen?

– Det er ikke noe vi helt klarer å sjalte ut, men vi forbereder oss som vanlig til konkurranse. Som jeg pleier å si til guttene og jentene: Vi kan bare fokusere på det vi kan gjøre noe med. Det er utøverne vanligvis flinke til, men en slik sak stjeler litt energi, sier sportssjefen.

– Isolert sett er det ingen god oppladning for Henrik, legger han til.

Avklaring

Kristoffersen kjørte inn til en åttendeplass i storslalåm under sesongpremieren i Sölden 23. oktober. Etterpå var 22-åringen i lite godt humør og kom da med litt kryptiske svar:

– Jeg kjørte ikke noe bra i denne andreomgangen. Følelsen var rett og slett at jeg ikke orket. Årsaken kan jeg kanskje fortelle dere om en stund, men ikke nå, sa Kristoffersen til NTB.

Oslo tingrett har mottatt en stevning fra Kristoffersen, men saken er ennå ikke berammet.

– Dette er en sak som har ulmet en stund?

– Det er en uenighet som har fått en avklaring. Henrik ønsker å prøve saken rettslig, og det er der vi står nå, svarer Ryste ordknapt.

Stiller i Beaver Creek

– Hva tenker du om helgen?

– Det blir spennende i Levi. Både guttene og jentene har trent bra. Henrik ville vært en favoritt om han hadde stilt til start, men vi har andre som har gjort det bra. Sebastian (Foss Solevåg) har levert i Levi tidligere.

Neste mulighet for Kristoffersen er storslalåmrennet i Beaver Creek 4. desember. Ifølge Ryste stiller Rælingen-alpinisten til start da.

– Hva gjør dere framover etter Levi?

– Vi har en klar plan. Det skal gå i volum og kvalitetstrening. Som sagt kan vi bare fokusere på det vi kan gjøre noe med og forberede oss så godt som mulig.

(NTB)