Strachan mener engelsk fotball er overvurdert

Møter United i kveld.

• Champions League på Dagbladet.no: Åtte kamper direkte kl. 18.30!

(Dagbladet.no): Gordon Strachan er lei av selvskrytet fra klubben i Premier League. I kveld håper manageren at Celtic gir Manchester United en nesetyver.

- Jeg vet at ligaen vår ikke er den samme som den engelske Premier League, men det er ikke så stor forskjell. Jeg synes dere skryter litt for mye av å ha verdens beste liga. Den er helt ålreit til tider, men jeg har sett kjedelige kamper der også, sier Strachan til The Times.

Hans lag tapte 2-3 på Old Trafford, etter Solskjærs matchvinnermål, og trenger poeng på Celtic Park for å gå videre fra gruppespillet.

United-sjef Alex Ferguson er selv skotte, men vil ikke uttrykke noe ønske om å se Celtic og Rangers innlemmet i den engelske serien.

- Det er et vanskelig spørsmål, og det er ikke verd å svare på fordi det aldri vil skje. De siste årene har det vært mye snakk om en britisk liga og sånne ting. Men det er vanskelig for begge sider, både for skotske og engelske klubber. Det blir bare hypotetisk, sier Ferguson.

Ut i fra vennskapskamper tror Ferguson at Celtic og Rangers hadde klart seg greit mot engelsk motstand hver uke. Og han tror ikke det blir lett å kapre tre poeng i kveld.

- Celtics statistikk hjemme er en av de beste i Europa, så jeg jeg må bare akseptere at dette blir en tøff kamp, sier Ferguson.

LEI AV SELVSKRYTET: Celtic-manager Gordon Strachan, tidligere Manchster U-ving, har sett seg lei på at engelske klubber tror de har verdens beste liga. Foto: Scanpix/Reuters
LEI AV SELVSKRYTET: Celtic-manager Gordon Strachan, tidligere Manchster U-ving, har sett seg lei på at engelske klubber tror de har verdens beste liga. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

• Oddseksperten om oppgjøret: U ved ordinært spill, H med handikap

Strachan mener engelsk fotball er overvurdert
TØFF KAMP: Sir Alex Ferguson tror ikke på noen lett match mot Celtic, og mener skottene hadde klart seg bra i Premier League.