Straffe på overtid reddet Manchester United fra omkamp

Wayne Rooney ble helten.

HELTEN: Bortelaget kjempet hardt mot Manchester Untied. Men George Long klarte ikke å redde Wayne Rooneys straffescoring på overtid. Foto: Reuters / Phil Noble
HELTEN: Bortelaget kjempet hardt mot Manchester Untied. Men George Long klarte ikke å redde Wayne Rooneys straffescoring på overtid. Foto: Reuters / Phil Noble Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Manchester United - Sheffield United 1-0

(Dagbladet): Manchester United brukte mye tid på Sheffield Uniteds banehalvdel i den tredje runden av FA-cupen. Men noe mål ble det ikke før Wayne Rooney scoret på straffe på overtid, og reddet hjemmelaget fra omkamp.

Men han var også så nære, så nære etter 35 minutter ut i første omgang. Rooney fikk ballen på rundt ti meter, men klarte ikke å runde Sheffield-keeper George Long i tide. Det, og dårlige pasninger, oppsummerer stort sett førsteomgangen, der Sheffield United sto i mot presset fra hjemmelaget så godt de kunne - og klarte det.

Det siste som skjedde før pause var et frispark til hjemmelaget like ved cornerflagget. Det innøvde frisparket endte opp hos Daley Blind, som i utgangspunktet hadde svært god tid til å plassere skuddet. I stedet prøvde han på et direkte skudd, som gikk alt for langt over til å i det hele tatt være en trussel.

De hvitkledde stresset «The Red Devils», og kunne velfortjent gå til pause med 0-0. For selv om bortelaget ikke klarte å komme seg nærme nok til å score, hindret de i hvert fall storlaget Manchester United i å gjøre nettopp det.

Lyspunkt for fansen Spørsmålene i pausen var mange. Deriblant «hvor lenge orker Sheffield United å stå i mot presset?» og «vil United klare å sette ballen i mål?».

Hjemmelaget vartet tidvis opp med lekre angrep, det var bare det at Manchester United aldri klarte å komme nærme nok til å få ballen i mål. Mellom støttepasninger og innlegg var det ingen som klarte å gjøre jobben med å score.

Et lite lyspunkt for hjemmefansen var da innbytter Memphis klinte til med et godt skudd etter 65 minutter. Da våknet nemlig fansen igjen, som den siste timen hadde vært ganske så stille.

- Det er dette fansen vil se, sa TV2-kommentator Kasper Wikestad etter Memphis' skudd.

Bom, bom, bom Etter drøye 70 minutters spill var ballbesittelsen 73 prosent til hjemmelaget, mot 27 prosent til bortelaget. Statusen for Premier League-laget var da syv avslutninger, én av dem på mål, og fem cornere. I tillegg hadde de røde over 500 vellykkede pasninger.

Bortelaget hadde ikke nådd 150 vellykkede pasninger på dette tidspunktet engang.

Og da det ikke kunne se verre ut for hjemmelaget, gikk Schweinsteiger ned for telling. Like etter at hjemmelaget hadde foretatt sitt tredje og siste bytte. Tyskeren kjempet seg ut på banen igjen, men haltet rundt de siste ti minuttene.

Selv om verken han eller de andre klarte å score, var tyskeren i hvert fall foran mål og ville prøve. Det var bare ingen andre der med ham.

Med fire minutter igjen landet ballen på rundt syv meter hos Martial. Dessverre for hjemmelaget ble skuddet blokkert, og da ballen havnet hos Smalling, bommet sistnevnte på ballen.

Forlot stadion I høljeregn på Old Trafford prøvde hjemmefansen å holde ut. Men mange valgte å forlate kampen før slutt, sannsynligvis ikke bare på grunn av regnet.

Det burde de ikke gjort.

Etter 92 minutter fikk Manchester United et helt korrekt straffespark, da Martial ble felt innenfor 16-meteren. Den satte Wayne Rooney rett i mål.

Sheffield United holdt så lenge. Og de skal ha all æren for det. For etter kveldens prestasjon mot Manchester United hadde de i det minste fortjent omkamp.
 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer