Straffe reddet Lyn på overtid

Et billig straffespark holder håpet oppe for Lyn. Seier 2-1 over Sogndal søndag ga oslolaget tre livsviktige poeng i kampen for å overleve i eliteserien.

Ett poeng skiller ned til Vålerenga på kvalifiseringsplass, mens bunnen lurer to poeng unna. Eneste skåret i gleden for Lyn var at lagets danske stopper Steven Lustü trolig brakk kjevebeinet og er ute for resten av sesongen.

- Jeg føler at vi får igjen for enorm vilje og laginnsats, spesielt i 2. omgang. Endelig var marginene på vår side, sa Tommy Berntsen etter kampen. Den spillende treneren har ledet laget gjennom en opptur de siste ukene og sanket sju av ni mulige poeng i serien. I tillegg vant laget borte mot greske PAOK i UEFA-cupen onsdag.

Nytt håp

Tomasz Sokolowski ga Lyn ledelsen etter 13 minutters spill, mens Rune Bolseth utlignet rett før pause. Begge lagene hadde flere store målsjanser, men avgjørelsen falt ikke før klokken sto nesten tre minutter på overtid. Jan Derek Sørensen ble hindret av Sogndals Christian Kalvenes innenfor straffefeltet.

- Jeg følte jeg ble felt, og dommeren dømte straffespark. Helt greit, det, var alt Sørensen ville si om den litt tvilsomme fellingen.

Jonny Hanssen tok fart og ga oslolaget nytt håp.

- Denne seieren kan redde sesongen for oss, men vi er langtfra på trygg grunn, konstaterte Lyn-kaptein Per Egil Swift.

Sogndal spilte sin sjuende kamp på rad uten seier.

- Nå kan vi glemme medaljestriden, mente Håvard Flo.

- Spiller stygt

Den staute spissen var svært involvert da Steven Lustü skadet seg sju minutter før full tid. Flo og Lustü gikk til i en av kampens mange tøffe dueller, og Lyn-stopperen måtte ut på båre og til sykehus. Ifølge Lyn-legen har Lustü brukket kjevebeinet. Det falt trener Berntsen tungt for brystet.

- Flo slipper billig for stygt spill. Han gikk inn i duellen med Lustü med høy albue, mente Lyn-treneren, som også var svært kritisk til dommer Øyvind Alapnes fra Finnsnes.

Det mener Flo, som ikke engang fikk advarsel etter hendelsen, er tøv.

- Utrolig kjedelig med Lustüs skade, men det er tull å påstå at jeg spiller stygt. Jeg spiller bare tøft - slik jeg alltid har gjort, sa Flo. Han mente det var et hendig uhell som sendte Lustü av banen.

(NTB)