Straffebom og to spillere ut med skade for Real Madrid

Få dager før viktig returkamp i Champions League.

Real Madrid tok tre poeng med 3-1 over Malaga, men måtte se både Gareth Bale og Luka Modric forlate banen med skader få dager før kvartfinalen i mesterligaen.

Etter at Barcelona vant tidligere lørdag var Real Madrid avhengig av tre poeng for å holde følge i kampen om seriemesterskapet. Det ble seier, men trolig til en høy pris.

For kommende uke venter et nytt byderby mot Atlético Madrid i mesterligaen, etter 0-0 i første kamp. Der kan man bli nødt til å klare seg uten både Bale og Modric.

Bale ble byttet ut med en leggskade allerede etter fem minutter. Modric gikk av i annen omgang etter å ha fått en smell i kneet i en duell.

De tre poengene kom til tross for at Cristiano Ronaldo satte et straffespark i stolpen. Da hadde Sergio Ramos allerede gitt laget ledelsen. James Rodríguez satte inn 2-0 like etter Ronaldos miss.

Med 20 minutter igjen å spille skapte Juanmi spenning da han reduserte, men det ble med håpet for gjestene. For på overtid rettet Ronaldo opp for straffemissen ved å sette inn 3-1-målet.

Tidlig mål I Barcelonas hjemmekamp mot Valencia tok det kun 55 sekunder før det sto 1-0. Lionel Messi kom seg fri med ballen, og han spilte videre i akkurat riktig øyeblikk da Barcelona angrep med tre mot to spillere. Luis Suárez avsluttet på første berøring og tuppet ballen kontrollert i mål.

Det skulle lenge se ut til å bli kampens eneste mål. Tre minutter på overtid la Messi på til 2-0. Valencia hadde kastet alle mann i angrep, og argentineren ble spilt helt alene gjennom.

Den første avslutningen gikk rett på keeper, før han enkelt satte returen i åpent mål. Det var hans 400. mål for Barcelona.

UT: Gareth Bale måtte forlate banen med en leggskade. Foto: AP Photo / Andres Kudacki / NTB Scanpix
UT: Gareth Bale måtte forlate banen med en leggskade. Foto: AP Photo / Andres Kudacki / NTB Scanpix Vis mer

- Vi scoret i første minutt, men så fikk vi problemer med presset deres. Likevel er seieren fortjent, for effektivitet er noe av det viktigste i fotball, sa Barcelona-trener Luis Enrique.

Straffebom Valencia fikk ikke poeng, men leverte en fin kamp. Etter ti minutter burde Daniel Parejo sørget for at lagene var like langt da Valencia fikk straffe. Dessverre for ham gikk Barcelona-keeper Claudio Bravo rett vei og holdt det lave skuddet i fast grep.

Det var også Valencia som skapte det meste av sjanser, men det var en av de dagene hvor ingenting ville inn.

I toppen er Barcelona nå to poeng foran Real Madrid. Sevilla kan komme opp på samme poengsum som Valencia i kampen om den viktige 4.-plassen om Granada blir slått søndag.

Atlético Madrid sørget med 2-1-seier over Deportivo for å trygge 3.-plassen. Franske Antoine Griezmann er virkelig i ferd med å bli en suksess i klubben. Lørdag scoret han to ganger før første omgang var halvspilt. Deportivo, som befinner seg på nedrykksplass, reduserte ved Oriol Riera, men klarte aldri å komme nærmere.

(NTB)