Champions League: Liverpool - Sevilla

Straffebom og trenerutvisning da Liverpool rotet bort seieren

Poengdeling på Anfield.

  • Liverpool - Sevilla 2-2 (2-1)

(Dagbladet): For litt over ett år siden spilte Sevilla og Liverpool mot hverandre i finalen av Europa League. Den gangen vant spanjolene 3-1, og onsdag var engelskmennene ute etter revansje da lagene møttes i Champions Leagues gruppespill.

Det var imidlertid Sevilla som fikk den beste starten på kampen, da Wissam Ben Yedder satte inn kveldens første scoring allerede etter fire minutter.

«Los Rojiblancos» kombinerte fint gjennom Liverpools forsvar og Sergio Escudero fikk lagt inn langs bakken. Dejan Lovren bommet på ballen da han skulle klarere, og ballen rullet videre til Ben Yedder på bakerste stolpe. Derfra hadde spissen en enkel jobb med å styre ballen i nettet.

Farlig fronttrio

Det var derimot Liverpool som var det førende laget på Anfield i resten av omgangen, og 15 minutter etter åpningsscoringen sørget Roberto Firmino for balanse i regnskapet.

Sevilla-fødte og tidligere Sevilla-spiller, Alberto Moreno, spilte fint vegg med Jordan Henderson og stormet gjennom spanjolenes forsvar og mot dødlinja. Derfra fant venstrebacken brasilianeren foran mål, og spissen bredsidet inn 1-1.

Hjemmelaget fortsatte å skape trøbbel for gjestene, og spesielt lagets dynamiske fronttrio bestående av Firmino, Mohamed Salah og Sadio Mané var til hodebry for gjestene.

Burde vært frispark?

MÅL: Mohamed Salah feirer 2-1-scoringen. Foto: Reuters/Jason Cairnduff
MÅL: Mohamed Salah feirer 2-1-scoringen. Foto: Reuters/Jason Cairnduff Vis mer

Liverpool opprettholdt trykket og ti minutter før pause hadde laget snudd kampen.

Salah jaget Steven N'Zonzi, som var på vei bort fra 16-meteren med ballen. Muligens skulle franskmannen hatt frispark da Liverpool-spilleren stjal ballen fra han, men dommeren lot fellingen gå, og Salah vendte retning mot Sevilla-målet igjen.

Fra distanse banket han til og ballen gikk via beinet til danske Simon Kjær, og i bue over en utspilt Sergio Rico i Sevilla-målet.

Carragher: - Helt utrolige

Før pause hadde Firmino mulighet til å sette sitt andre mål for kvelden og gi hjemmelaget en solid ledelse før lagene gikk i garderobene.

Mané ble revet og sparket ned av Nicolás Pareja, som i tillegg presterte å ta ballen med hånda i samme situasjon, og Liverpool ble tildelt et soleklart straffespark.

Firminos forsøk gikk imidlertid via stangen og ut.

- Liverpool har vært helt utrolige, og de burde scoret tre-fire mål. De har dominert, og vi har ikke sett noe fra Sevilla, var Liverpool-legenden Jamie Carraghers dom i Viasports pausesending.

BORTVIST: Eduardo Berizzo blir sendt på tribunen av dommer Danny Makkelie. Foto: Action Images/Jason Cairnduff
BORTVIST: Eduardo Berizzo blir sendt på tribunen av dommer Danny Makkelie. Foto: Action Images/Jason Cairnduff Vis mer

Treneren sendt på tribunen

Sevillas trener, Eduardo Berizzo, kastet først bort ballen en gang da han fikk tak i den på sidelinjen.

Da argentineren kastet ballen bort fra Liverpool-spiller Joe Gomez fem minutter seinere, hadde dommeren fått nok.

Kamplederen løpte bort til Berizzo og pekte mot tribunen, hvor treneren måtte se de resterende 30 minuttene fra.

Utlikning

Med treneren på tribunen og et fortsatt aggressivt Liverpool, klarte likevel Sevilla å utlikne.

Luis Muriel fant Angel Correa med en stikker og angriperen fikk flikket med seg ballen med et lekkert touch.

Den påfølgende avslutningen var strøken, og seilte inn i nettet bak Loris Karius.

Mot slutten av kampen sendte Jürgen Klopp inn Philippe Coutinho, men til ingen nytte. Det var de første minuttene med spilletid for brasilianeren denne sesongen.

Tre minutter på overtid fikk Joe Gomez sitt andre gule for kvelden, og ble utvist. Etter dommeren hadde blåst av fortsatte Klopp og Berizzo krangelen om sistnevntes oppførsel før han ble sendt på tribunen.