Straffebom reddet plassen for Godset

Bjørkøy misset fra krittmerket.

(Dagbladet.no): Fredrikstad - Strømsgodset 1-1 (0-1).

Ettersom Start ikke klarte bedre enn uavgjort hjemme mot Lillestrøm, var også poengdelig godt nok for at Strømsgodset kunne være hundre prosent sikre på tippeligaspill også neste sesong. Uavgjort ble det også i stormkastene på Fredrikstad stadion, men det var på hengende håret.

Sjelden bom

Serge Konan Kouadio var frisk og villig på vertenes venstrekant, men det ville seg sjelden helt for ivorianeren.

Men etter 68 minutter lyktes han med en dragning i feltet, forserte noen meter, før han ble dratt ned av Alexander Aas. Dommer Brage Sandmoen hadde lite annet valg enn å peke på straffemerket.

Men den normalt så sikre straffeeksekutøri FFK - John Anders Bjørkøy - satte straffen et tosifret antall centimeter utenfor høyre stolpe.

Strømsgodset-trener Dag Eiliv Fagermo annonserte før matchen at hans gutter entret banen for å sikre serieplassen, og var følgelig glad for at så skjedde.

– Jeg er veldig godt fornøyd med å ha berget plassen, og jeg ser et stort utviklingspotensial i laget, kommenterte han til NTB etter kampen.

VISTE KLASSE: Espen Johnsen var god mellom stengene, og bidro sterkt til at Godset tok det poenget de trengte. Foto: SARA JOHANNESSEN / SCANPIX
VISTE KLASSE: Espen Johnsen var god mellom stengene, og bidro sterkt til at Godset tok det poenget de trengte. Foto: SARA JOHANNESSEN / SCANPIX Vis mer

– Mye avhenger av ressurser, men heldigvis ikke alt. Vi har et godt fundament i vår spillestil, og jeg er trygg på at vi skal gjøre det enda bedre neste år.

Sikker burvokter

Fredrikstad hadde allerede kommet tilbake fra 0-1, og hadde det ikke vært for Espen Johnsen i gjestenes mål kunne de fort ha sikret seg tre poeng.

Spesielt farlig ble det etter 56 minutter, men den tidligere landslagskeeperen viste gammel klasse da han reddet dobbeltsjansen fra Kouadio og Bjørkøy.

– Det er det han får betalt for å gjøre, gliste Fagermo til 100% Fotball.

Johnsen var også mesterlig i første omgang, da han reddet da Fofana kom alene gjennom.

Godset hadde lite å by på offensivt utover i kampen, men kunne tidlig ha ledet 2-0.

Drammenserne tok ledelsen 1-0 da Andersen stusset inn en corner etter 12 minutter, og bare to minutter før hadde Fredrik Winsnes skrudd et frispark i krysstanga og ut.

Ble slitne

Et regntungt og vindfylt Fredrikstad stadion gjorde sitt til at det aldri kunne spilles noen særlig form for festfotball. Utspill og lange pasninger ble ofte tatt hånd om av de hissige vindkastene, og kampen bar tydelig preg av slitne bein etter intens jobbing på en sleip gressmatte.

– Vi skal trene tøffere i vinter, og forhåpentligvis forsterke laget med noen spillere. Hvis vi klarer å bli bedre på bortebane kan vi klatre på tabellen neste år. På vårt beste matcher vi allerede nå topplagene, sa FFK-trener Anders Grönhagen om ambisjonene rundt neste sesong.

Dermed endte det med poengdeling, noe begge lag forsåvidt kan si seg greit fornøyd med. Godset berget som sagt plassen, og FFK har allerede gjort sin poengmessig beste sesong etter sitt comeback blant landets ypperste lag.

(Dagbladet.no kommer tilbake med mer).