Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Straffedrama for Ståle i Parken

FCK sikret seier med to mål på to minutter.

BOMMET OG SCORET: Cesar Santins første straffe endte i returscoring, den andre fikk han selv over streken. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet.
BOMMET OG SCORET: Cesar Santins første straffe endte i returscoring, den andre fikk han selv over streken. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ståle Solbakkens FC København sikret søndagens 2-1-seier over Nordsjælland med to mål på to minutter.

Claudemir og César Santin (straffe) sto bak de to målene som kom etter en halvtimes spill foran noe skuffende 15.007 tilskuere i Parken.

- Vi kontrollerte kampen og tømte oss ikke for krefter. Ingen er slitne, og alle er klare til kamp onsdag, sa Solbakken med henvisning til onsdagens mesterligaoppgjør mot Rubin Kazan i Russland.

- De første 10-15 minuttene spilte vi veldig godt. Deretter fikk Nordsjælland sine to store sjanser. Der var vi ikke gode, men så skapte vi en del sjanser og scoret to mål. Etter det andre målet var kampen slutt, oppsummerte Solbakken.

Omdiskuterte straffer
FCK var riktignok noe heldig i forkant av begge målene.

En ellers svært god Nordsjælland-kaptein Andreas Bjelland var så sikker på at dommeren skulle blåse frispark til lagkameraten Matti Lund at han etter 30 minutter tok ballen i hendene innenfor 16-meteren.

Dommer Peter Rasmussen blåste straffespark, Santin bommet, men Claudemir var lynraskt på returen. Ifølge ekstrabladet.dk var han godt innenfor streken da straffen ble tatt, noe som burde ført til at straffen skulle tas om igjen.

To minutter senere ble Zdenek Pospech lagt i bakken på en kontring, trolig utenfor 16-meterstreken, men dommeren valgte likevel å blåse straffe. Santin fikk fornyet tillit og svarte med sikkert å øke til 2-0.

Gjestene fra Nordsjælland reduserte et kvarter før slutt, men maktet ikke å ta poeng mot den suverene tabelleneren som har imponerende 45 poeng på 17 kamper.

AaB sist igjen
Ståle Solbakkens menn er i medvind, mens det for Kjetil Wæhler og AaB er motsatt.

Landslagsstopperen medvirket da ble det 1-2-tap hjemme for Brøndby. Nicolaj Agger og Michael Krohn-Dehli scoret for gjestene før Rasmus Würtz reduserte med 14 minutter igjen av ordinær tid.

Ettersom Esbjerg klarte 1-1 borte mot Silkeborg er AaB tilbake helt nederst på tabellen med bare 15 poeng på 17 kamper.

Anders Østli og Jarl André Storbæk spilte hele oppgjøret som midtstoppere for Sønderjyske da klubben røk 0-3 hjemme for Horsens. Sønderjyske er nummer åtte med 20 poeng.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!