Straffedrama i Madrid: Fernando Torres stod frem og ble den store helten

Atlético Madrid tok farvel med sitt straffespøkelse.

Atlético Madrid tok farvel med sitt straffespøkelse i europacupene. Leverkusen ble slått i åttedelsfinalen i mesterligaen tirsdag.

Atletico vant returkampen 1-0 etter scoring av Mario Suárez, og det gjorde at stillingen var 1-1 sammenlagt etter to kamper.

Spanjolene hadde tapt alle sine tre foregående straffesparkkonkurranser opp gjennom årene. Denne gangen ble det 3-2 etter at lagene bommet på hele fem straffespark.

Fernando Torres scoret på den avgjørende straffen for Atletico før Stefan Kiessling feide ballen over.

Nytt nederlag Leverkusen hadde tapt fem av sine seks tidligere bortekamper i cupspillet i mesterligaen, og det endte med skuffelse igjen.

Atletico Madrid-trener Diego Simeone vartet opp med en stor overraskelse da han plasserte lagkaptein Gabi på benken fra start i tirsdagens kamp. 33 år gamle Cani, som ble hentet til klubben fra Villarreal i januar, fikk sjansen i startoppstillingen for aller første gang.

Det skulle betale seg. Etter en snau halvtimes spill var nemlig nevnte Cani nest sist på ballen da midtbanespiller Mario Suárez sendte hjemmelaget i føringen på litt heldig vis.

Den tidligere Mallorca-spillerens avslutning skiftet retning i en Leverkusen-spiller og satte keeper Jan Oblak ut av spill.

HELT: Fernando Torres ble helten i straffedramet mot Leverkusen. Foto: AP Photo/Andres Kudacki
HELT: Fernando Torres ble helten i straffedramet mot Leverkusen. Foto: AP Photo/Andres Kudacki Vis mer

Oblak hadde for øvrig kommet på banen bare noen minutter tidligere etter at gjestenes førstekeeper Miguel Angel Moya måtte gå av med skade.

Gjerrig Med 1-0-ledelse ved pause så det unektelig lyst ut for hjemmelaget. Før tirsdagens kamp hadde ikke Atlético Madrid sluppet inn et mål i annen omgang i mesterligaen på hjemmebane siden september 2013. Da var Zenit på besøk.

Andre omgang på Vicente Calderon var sjansefattig, men med hjemmelaget som det førende laget. Koké var nær ved å sende Madrid-fansen til himmels da han svingte ballen rett til side for mål på et frispark drøyt midtveis i omgangen. Nærmere kom aldri hjemmelaget en avgjørende scoring.

Simeone innledet kampen med Mario Mandzukic og Antoine Griezmann i angrepet, men i jakten på mål fikk også Fernando Torres sjansen i slutten av ordinær tid. Heller ikke han fant veien til nettmaskene, før Griezmann, Suárez og Torres scoret på sine straffespark.

(NTB)