Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Straffefest i generalprøven

Nora Mørk sier det er ekkelt å ta alle selv.

FIRE STRAFFESKYTTERE: Nora Mørk er blant de fire faste straffeskytterne til Norge. Mot Nederland måtte alle i ilden. Foto: Kyrre Lien / Scanpix
FIRE STRAFFESKYTTERE: Nora Mørk er blant de fire faste straffeskytterne til Norge. Mot Nederland måtte alle i ilden. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

EKEBERGHALLEN (Dagbladet): Norge - Nederland 29-22.

Fire norske seire på ni dager, uten å måtte ta ut maks - kampene har ikke vært så mye mer enn gjennomkjøringer. Jentene bør ha bra med overskudd til EM-alvoret starter på Lillehammer på tirsdag.

I en fullsatt Ekeberghall i Oslo hadde Thorir Hergeirssons jenter - etter hvert - få problemer mot Nederland. Norge sleit lenge, men nederlenderne hadde ikke krefter til å stå imot utover i andreomgangen.

- Det var rufsete i dag, men vi fikk trent på å stange litt. Vi visste ikke så mye om nederlenderne, men jeg er egentlig glad det lenge var jevnt og at det ikke ble en overkjøring, sier Gro Hammerseng til Dagbladet.

Fire straffeskyttere Norge var langt unna gullnivå i førsteomgangen. Omgangssyke Tonje Larsen var savnet i begge ender av banen. De norske jentene sleit med å få tak på nederlenderne bakover og hadde tilsvarende problemer med deres aggressive og offensive forsvar i den andre enden.

- Tonje blir med opp til Lillehammer i morgen og er på bedringens vei. Hun hadde først en luftveisinfeksjon og fikk deretter omgangssyke, sier landslagslege Ola Sand til Dagbladet.

I løpet av det første kvarteret scoret Norge bare to spillemål.

De første 30 minuttene var en gedigen straffefest.

Over halvparten av de norske målene kom fra sjumetersstreken. Linn-Kristin Riegelhuth (3), Ida Alstad (2), Nora Mørk (2) og Tonje Nøstvold (1) sørget for 100 prosent uttelling fra den blå streken de første 30 minuttene.

image: Straffefest i generalprøven

- Vi må være fornøyd med at vi setter alle straffene. Jeg synes det er greit at vi bytter på å ta dem, for det gjør det vanskeligere for keeperen. Det kan bli litt ekkelt å ta alle, for da lurer du til slutt på hvor du skal sette den, sier Mørk til Dagbladet.

Takket være disse scoringene - og et godt Heidi Løke-innhopp - gikk Norge til garderoben med en 15-12-ledelse

Super-Katrine Det ble langt færre straffer etter pause, men det må uansett være godt for Hergeirsson å se at han har så mange trygge straffeskyttere. Mot slutten fikk også Mari Molid sjansen fra sjumetersmerket, og hun scoret. Det endte med ti norske straffemål.

I starten av andreomgangen sørget Katrine Lunde Haraldsen for at Norge kunne rykke litt fra, da hun tok sju nederlandske skudd på rad. Györ-målvakten tok 15 av 25 skudd etter hvilen.

Men fortsatt lugget det mye i det norske angrepet.

Nederland gikk derimot tom for krefter etter hvert, og den norske seieren var aldri truet.

Mye smårusk Thorir Hergeirsson sa for snaut tre uker siden at denne forberedelseshøsten har vært enklere med tanke på skader og slitasje, enn tilfellet har vært en del andre år.

Men den siste tida har det likevel vært en del rusk i maskineriet:

• Katrine Lunde Haraldsen har slitt med kneet, men fornuftig bruk i forkant skal gjøre at hun kan stå når hun må i mesterskapet. Det er likevel ikke utenkelig at hun kan bli nødt til å hvile litt i EM.

• Mari Molid har hatt vondt i leggen.

• Karoline Dyhre Breivang tråkket over rett før Møbelringen Cup.

• Tonje Larsen har slitt med omgangssyke de siste dagene og var ikke med i kveld.

• Kari Aalvik Grimsbø ble kloret opp på henda av katta si på onsdag og så Nederland-kampen fra tribunen.

EM-deltakelsen skal ikke være i fare for disse spillerne, men i en mesterskapsoppkjøring er det ikke gunstig med haltende jenter.

- Vi er litt mer bekymret for Kari enn Tonje, for kattetenner stikker dypt. Men hun er på bedringens vei, sier Ola Sand.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!