Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Frisk Asker vant mot Sparta

Straffehattrick avgjorde ishockeythriller

Sparta var ett sekund fra å sikre tre poeng mot Frisk Asker, men tapte 3-4 etter at Oskar Nilsson scoret på tre av tre straffeslag.

HELT: Oskar Nilsson ble helten da Frisk Asker vant 4-3 mot Sparta. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
HELT: Oskar Nilsson ble helten da Frisk Asker vant 4-3 mot Sparta. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var en thriller av de sjeldne som utspant seg i Sparta amfi tirsdag kveld, men lenge så hjemmelaget ut til greit å sikre seg tre poeng som langt på vei ville sikret 2.-plassen i grunnserien.

Kyle Osterberg scoret snaut halvannet minutt ut i kampen, og Patrick Eriksson doblet ledelsen da Nilsson satt utvist noen minutter senere.

Frisk reduserte før første pause, men Henrik Malmströms mål 45 sekunder ut i midtperioden gjenopprettet to måls ledelse.

Siste sekund

TJ Foster reduserte senere i perioden, men selv om gjestene vant skuddstatistikken i samtlige perioder tettet Jens Kristian Lillegrend i Sparta-målet igjen. Helt til Foster feide inn 3-3 ett sekund før full tid.

Dermed måtte lagene ut i forlengning, der Frisk vant skuddstatistikken igjen. I forlengningens siste sekund var Garry Nunn alene med Lillegrend, men keeperen tok fram en praktredning og ordnet straffeslagkonkurranse.

Tre av tre

Der måtte det 16 skudd til før avgjørelsen falt. Sju av dem resulterte i scoring, og Nilsson avgjorde ved å få pucken i mål ved alle sine tre forsøk.

Endre Medby var den eneste andre som scoret på straffe for Frisk.

Med seieren er Frisk fem poeng bak Sparta når begge lag har fire kamper igjen å spille. Lillehammer er også med i kampen om 2.-plass og kan gå forbi Frisk med seier over Vålerenga torsdag.

Storhamar ble seriemester allerede sist helg.

NTB

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!