Straffekongen Ronaldo

Tre straffer ble tre mål da Ronaldo og Brasil senket Argentina i en VM-kvalifiseringskamp i fotball i går.

3-1 seieren sendte Brasil til topps på tabellen, mens den argentinske treneren Oscar Ruiz hadde sin fulle hyre med å stagge spillerne sine og holde dem unna dommeren. Frustrasjonen over de tre straffesparkene Brasil fikk var stor.

Brasils trener Carlos Alberto Parreira mente at det var en fortjent seier laget hans sikret seg.

- Vi spilte ikke særlig bra i begynnelsen. Deler av første omgang var tøff, men jeg sa til spillerne mine i pausen at de skulle legge nervene igjen i garderoben. Vi gikk på banen med senkede skuldrer, og jeg synes spillet i annen omgang var bra. Seieren var fullt fortjent, sa Parreira.

- Det er klart at denne seieren smaker ekstra godt; det skal jeg ikke legge skjul på, la treneren til.

For Ronaldo, kampen store spiller med tre sikre straffemål, ble det litt av en triumf på banen der han fikk sitt gjennombrudd med den lokale klubben Cruzeiro.

- Det er her jeg hører hjemme, sa en tydelig rørt Ronaldo etter kampen. Han hadde ikke spilt på sin gamle hjemmebane på over ti år før onsdagens viktige VM-kvalifisering mot Argentina.

Gjestene fikk sitt trøstemål ni minutter før slutt - på et tidspunkt da Brasil hadde en sikker 2-0 ledelse. Det var Juan-Pablo Sorin som scoret, men det hjalp så lite, for på overtid fikk brasilianerne sin tredje straffe i kampen, og Ronaldo ordnet fortjent 3-1 fra 11 metersmerket.

NTB

GLAD RONALDO: Scoret tre mål på straffe mot Argentina i natt.