Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Straffekongen

Før kampen gikk en rasende Kjetil Rekdal på tribunen og kjeftet på sine egne. Først til tidenes straffedrama kom han på banen. Og avgjorde selvfølgelig alt sammen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLESTRØM (Dagbladet): - Slutt å drite dere ut, smalt det fra en illsint Kjetil Rekdal da han på eget initiativ gikk opp trappene på den gamle hovedtribunen for å be et hundretalls, vanskelige Vålerenga-supportere pelle seg vekk fra sitteplassene like i nærheten av Kanarifansen. De hadde tydeligvis organisert seg for å lage kvalm, og ble ansett som en så stor sikkerhetsrisiko at kampen ble utsatt i over 20 minutter helt til de flyttet seg til anvist område.

Det gjorde de først etter småslåssing, to mann var tatt hånd om av politiet og en forbannet Rekdal hadde lest dem ei saftig lekse.

- Jeg ville bare ha i gang kampen, men man kan jo begynne å lure på hvordan så mange av dem hadde klart å få tribuneplass der, sier Rekdal.

Halle utvist

Da kampen omsider startet, satt Rekdal på benken.

- Jeg hadde ikke kropp til å spille fra start etter kampen mot Aalesund på søndag, sier han.

Først etter ni minutter ut i andre ekstraomgang byttet han inn seg sjøl. Da var det klart at den dramatiske kampen ville ende 1-1, og at kvartfinaleplassen ville bli avgjort på straffekonk.

Før den tid hadde Lillestrøm tatt ledelsen ved Pål Strand etter elleve minutter av første omgang. Stort mer gjorde ikke Lillestrøm foran mål før straffekonkurransen startet. Vålerenga tok helt over kampen, dominerte stort og utliknet fortjent da en superopplagt Tobias Grahn løftet ballen i krysset. Dominansen ble enda større da Gunnar Halle helt riktig fikk rødt kort da han holdt igjen Adrian Gashi som sistemann etter 72 minutter.

- Men Vålerenga burde hatt to mann utvist allerede i første omgang. En gang stemplet de en av våre spillere i magen. Utrolig feigt av dommeren, sier Halle.

- Jeg har aldri sett Terje Hauge bedre, sier Rekdal, som tidligere i år har hatt lite positivt å si om Hauge.

Alle scoret

Etter ekstraomgangene sto det 8-2 til Vålerenga i sjansestatistikken. Hadde det vært høy temperatur og dramatisk til den tid, gikk det inn i fotballhistorien fra nå av.

Først satte LSK-trener Arne Erlandsen inn andrekeper Per Magne Misund for en ryggplaget Emille Baron.

Kjetil Rekdal startet, og skjøt sikkert i mål. Så skjøt absolutt alle mann straffene sine i mål. Da sto det 11-11. Alle Lillestrøms ti spillere (Halle var utvist) hadde skutt. Det var klart for ny runde. Erik Hagen var 11. mann for Vålerenga, men skulle ifølge Fotballforbundets dommerkonsulent Reidar Bjørnestad etter regelboka ikke vært i midtsirkelene, i det hele tatt.

- Men vi kommer ikke til å følge opp dette, sier Lillestrøms daglige leder Frank Grønlund.

Kjetil Rekdal var også klinkende klar på at Hagen skulle sitte i ro.

- Han sa: Det er bedre at «I» scorer enn at du bommer. Og da var det greit. Han har stor sjøltillit den mannen, sier Hagen.

- He-he. Jeg kunne gjerne tatt fem straffer på rad, sier Rekdal.

Ba Bolthof vente

Rekdal satte sitt andre straffespark for dagen i motsatt hjørne av det første - bak en sjanseløs Misund.

- Jeg skulle gjerne reddet i alle fall en straffe, sier en skuffet Misund.

Rekdal ble igjen i feltet noen sekunder, og hvisket Vålerenga-keeper Øyvind Bolthof noen ord i øret.

- Han ba meg stå lenger enn jeg hadde gjort til nå. Og det gjorde jeg, sier Bolthof.

Arild Sundgot kom fram for Lillestrøm, satte ballen nede til høyre - nøyaktig som han gjorde på det første straffesparket da Bolthof sprellet i venstre hjørne. Denne gangen hev Bolthof seg riktig vei. Og akkurat som mot Moss i fjor, gikk Vålerenga veldig fortjent videre til kvartfinalen etter straffekonk.

- På samtlige straffer til da hadde jeg gått til mitt høyre hjørne. Nå gikk jeg den andre veien. Det lønte seg, sier Bolthof.

- Jeg så at Lillestrøm satte straffene sine lenger inn mot midten enn oss. Derfor ba jeg ham stå lenger, sier Rekdal.

- Synd, men det er sånt som skjer. Jeg var ikke nervøs, sier Sundgot.

Rekdal forventer seg nå hjemmekamp i kvartfinalen. Men før den tid skal det presteres også i serien. Han var ikke mye villig da noen av Vålerenga-spillerne ymtet frampå om en bytur for å feire i går.

- Bare glem det. Vi går ikke på byen når vi bare har 17 poeng i Tippeligaen.

GLADE HELTER: Kjetil Rekdal satte inn sine to straffespark, og keeper Øyvind Bolthof reddet den siste straffa fra Lillestrøm. - Kjetil ba meg stå lenger enn jeg hadde gjort til nå. Og det gjorde jeg, sier Bolthof.
SINT: Kjetil Rekdal gikk opp på tribunen før kampen og ba VIF-fans pelle seg vekk. - Slutt å drite dere ut, sa en sint Rekdal.