Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Straffekrangel da LSK stoppet Sarpsborgs hjemmerekke

08 tapte sin første seriekamp på eget gress.

LØPENDE SCORING: 0-2-målet til Bjørn B. Sigurdarson i eliteseriekampen i fotball mellom Sarpsborg 08 og Lillestrøm.
Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX
LØPENDE SCORING: 0-2-målet til Bjørn B. Sigurdarson i eliteseriekampen i fotball mellom Sarpsborg 08 og Lillestrøm. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX Vis mer

(Dagbladet): Sarpsborg 08 - Lillestrøm 2-4.

Sarpsborg 08 hadde fire strake hjemmeseire i Tippeligaen, og hadde ikke sluppet inn mål i hjembyen siden september, men mot Lillestrøm i ettermiddag røk begge de gode rekkene ettertrykkelig.

Effektive LSK scoret fire ganger, i en kamp der Sarpsborg i en liten periode så ut til å kunne snu alt.

Dommer Kjetil Sælen vil også få en del av oppmerksomheten i etterkant av dette oppgjøret, etter både å ha dømt to straffer og oversett en rimelig klar en.

- Fra der jeg sitter ser det ikke ut som jeg er enig i alt han gjør, men han tar en avgjørelse fra der han står, så da får vi håpe han gjør rett, sier Roar Johansen til TV 2, men er mer oppgitt over sine egne spilleres effektivitet enn over dommeren.

- Det føles kanskje litt urettferdig. Jeg syns ikke de er bedre enn oss, men de er mer effektive enn oss, og da vinner de. Vi har mange store muligheter til å sette scoringer, og er slurvete på de to første målene til LSK, sier Johansen.

Effektivt
LSk brukte kun fem minutter på å ødelegge Sarpsborg 08s gode hjemmestatistikk.

Karim Essediri slo et godt og hardt innlegg fra høyre, Nosa Igiebor møtte det ved første stolpe, og måkte ballen i nettet fra kloss hold.

Da hadde Sarpsborg 08 dominert fullstendig de første minuttene, og fortsatte med et overtak også etter scoringen.

Likevel doblet effektive Lillestrøm ledelsen før tjue minutter var spilt.

Denne gangen var det Stian Ringstad som sto for innlegget, foran mål løp Anthony Ujah og Bjørn Sigurdarson nesten i veien for hverandre, men med lykkelig resultat da sistnevnte styrte ballen i mål.

Dommer Kjetil Sælen havnet altså i fokus før hvilen, da han overså Stefan Logi Magnussons nedfeiing av Martin Wiig som var på vei gjennom. Det så ut som et klart straffespark, men Sælen vinket spillet videre.

- Fra min posisjon ser det ut som det er straffe, sier Roar Johansen.

Utliknet
Sarpsborg åpnet andre omgang forrykende, og fikk betalt etter fem minutter.

Vinden gjorde alle hjørnesparkene vanskelige for Stefan Logi Magnusson, og sånn kom også reduseringen.

08 bet seg fast rundt LSK-feltet, ballen havnet til slutt hos Joachim Jørgensen, som fant et lite hull i bortelagets mur foran mål.

Utlikningen kom på et straffespark som stinket av kompensasjon.

Frode Kippe hadde tak rundt Øyvind Hoås inne i feltet, men selv etter flere tv-repriser var det vanskelig å se nøyaktig hva stopperen gjorde galt.

Sælen pekte imidlertid på merket, og Morten Giæver trillet ballen iskaldt i nettet.

Ny straffe
Passende nok kom vinnermålet også på straffe.

Situasjonen var nesten klin lik den nevnte i første omgang, da Anthony Ujah fikk ballen forbi Joacim Heier og ble sklidd i bakken.

Denne gangen mente dommer Sælen at forholdet var straffbart, og Ujah selv kunne smelle inn 3-2 for LSK.

Spikeren satte LSK fem minutter før slutt.

Anthony Ujah var uselvisk som spilte til Bjørn Sigurdarson når han kom alene med Joacim Heier, og islendingen trillet enkelt inn 4-2.

Det gjør at LSK fortsatt er mestscorende i Tippeligaen, mens Sarpsborg 08s hjemmeborg har fått seg en liten brist.

- Det er ikke dommeren som avgjør kampen i dag. Det offensive spillet vårt er bra, og vi gjør en bra forsvarskamp også. Vi gjør mye bra fotballmessig og scorer fire mål på bortebane. Fantastisk, sier LSK-trener Henning Berg.