GOD BEDRING: Dortmund-fansen holdt opp et banner før kampen hvor det sto "God Bedring Marc". Foto: AFP PHOTO / Sascha Schuermann / NTB Scanpix
GOD BEDRING: Dortmund-fansen holdt opp et banner før kampen hvor det sto "God Bedring Marc". Foto: AFP PHOTO / Sascha Schuermann / NTB ScanpixVis mer

Champions League:

Straffemiss av Monaco. Så tok de ledelsen etter offsidemål

Den utsatte kampen mellom Dortmund og Monaco er i gang.

(Dagbladet): Det har vært et forferdelig døgn for Borussia Dortmund og deres fans, etter at det i går var tre eksplosjoner ved spillerbussen til det tyske laget på vei mot Signal Iduna Park.

Stjernespilleren Marc Bartra ble sendt til sykehus og senere på kvelden operert, etter å ha fått et brudd i hånda samt glass-splinter i armen etter at den ene ruta i bussen ble pulverisert i eksplosjonen.

Den spanske landslagsspilleren kommer altså ikke til å spille kveldens utsatte kamp mot Monaco, og det er foreløpig usikkert om Bartra spiller flere kamper denne sesongen.

I timene før kampstart kunne man se Monaco- og Dortmund-supportere gå sammen i den tyske byen. I sosiale medier hylles supporterne til begge lagene, og det er ventet å bli en spesiell kamp for alle parter når kampen sparkes i gang klokka 18.45.

Supporterne skal ha kommet tidlig til stadion, og det ble meldt om lange køer utenfor Signal Iduna Park.

Inne på stadion var det god stemning, med blant annet bannere til støtte for Marc Bartra og Dortmund.

  • Dagbladet følger kampen direkte. Last inn siden på nytt for siste oppdateringer fra kampen.

Da er vi i gang på Signal Iduna Park. Før kampstart bidro begge lags supportere med å synge «You'll never walk alone».

Monaco ligger ganske dypt i banen, og har brukt en del krefter de første ti minuttene på å stoppe hjemmelaget.

Aubameyang og Dortmund får den første store sjansen. Piszczek sender avgårde ballen til Aubameyang, som trekker seg litt ut på høyresida. Mannen med en fortid i Monaco prøver seg på et skudd, men det går en meter over mål.

Så er det straffe! Etter 15 minutter får Monaco muligheten til å gå opp i ledelsen når Sokratis Papastathopoulos er litt vel ivrig innenfor 16-meteren, og får både gult kort og straffe mot seg.

STRAFFEMISS: Fabinho sendte straffeforsøket etter 15 minutter utenfor. Foto: Reuters / Kai Pfaffenbach / NTB Scanpix
STRAFFEMISS: Fabinho sendte straffeforsøket etter 15 minutter utenfor. Foto: Reuters / Kai Pfaffenbach / NTB Scanpix Vis mer

Og den setter Fabinho utenfor mål! Snakk om å kaste bort en fantastisk mulighet.

0-1! Og så, tre minutter senere er Monaco i farta. Både Dortmund- og Monaco-spillerne lurer på om ikke Falcao og Mbappé står i offside, men dommeren gjør ingenting når innlegget fra Thomas Lemar treffer. Reprisene viser at dommeren trolig burde blåst for offside, men det er lite å gjøre med det etter avspark.

Kjempemulighet for Dortmund og Kagawa! Japanerens forsøk sniker seg til side for mål, etter en avslutning fra rundt ti meter. Svært nære 1-1 der!

Så er det et selvmål! Sven Bender hopper opp og forsøker å stange ballen over mål, med Falcao i ryggen. I stedet for å klarere går ballen rett i mål.

I motsatt ende har Dortmund nå fått to gode forsøk avblåst for offside. Det er ingen tvil om at avgjørelsene er korrekte, men kjedelig for hjemmelaget å ikke klare å få ballen i mål på lovlig vis.

Da er det pause i Dortmund. Hjemmelaget har ikke helt fått det til å stemme i dag, kan det være at gårsdagen har ødelagt for de gule og svarte? Det er uansett 45 minutter igjen, der laget må bruke de mulighetene de får dersom de skal ha et håp om mål.

Der er vi i gang etter pause.

Dembele fyrer avgårde et frispark fra god posisjon. Dessverre klarer han ikke få plassert ballen godt nok, og skuddet går utenfor.

Ny, stor mulighet for Dortmund! Hjemmelaget presser og jakter utlikning. Nå mangler det bare at pasningene og skuddene sitter perfekt for de gule og svarte.

Det er hjemmelaget som styrer spillet nå. Dortmund har ballen og presser, men får det altså ikke til å stemme helt. Det er spilt drøye 55 minutter når de er nære igjen, denne gangen på corner.

Og så kommer reduseringa! Vel fortjent etter de siste ti minuttene. Guerreiro la inn fra venstresida og traff Kagawa. Japaneren flikka ballen videre til Dembele som bare kan spasere ballen i mål. 1-2 og håpet lever for hjemmelaget.

Det er fortsatt hjemmelaget som styrer spillet på Signal Iduna Park. Det er vel fortjent med en utlikning nå.

Monaco får frispark i farlig posisjon. Det er Papastathopoulos som får avgjørelsen mot seg etter å ha felt Mbappé. Reprisene tyder på at grekeren ikke er nær Mbappé, noe som er litt flaks ettersom han var på etterskudd.

Der setter 18 år gamle Mbappé inn sitt andre mål for kvelden, helt mot spillets gang. 1-3 og tøffere utgangspunkt før returkampen er vanskelig å få.

Så er det 2-3! Shinji Kagawa finter seg rundt Jemerson og reduserer! Er det fortsatt litt kamp igjen? Fem minutter av ordinær tid gjenstår.

Der er kampen over. Det ender 2-3 på Signal Iduna Park.