- Straffen burde vært dobbelt så streng

- 90-120 dager ville vært mer riktig.

50 DAGERS FENGSEL: Petter Northug er idømt en straff på 50 dagers fengsel og en bot på 185.000 kroner. Det mener flere eksperter på strafferett er mildt. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix
50 DAGERS FENGSEL: Petter Northug er idømt en straff på 50 dagers fengsel og en bot på 185.000 kroner. Det mener flere eksperter på strafferett er mildt. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Advokat Sverre K. Berge synes umiddelbart at straffen Petter Northug fikk i Sør-Trøndelag tingrett i dag, 50 dagers fengsel og en bot på 185.000 kroner, var et godt stykke under det han hadde trodd på forhånd.

Falsk anklage skjerpende - Tatt i betraktning at Northug også var siktet for falsk anklage i tillegg til promillekjøringen, så var dommen mild. En straff på rundt 120 dager - eller iallfall 90-120 dager, ville vært mer i tråd med hva man kunne forvente, sier advokat Sverre K. Berge til Dagbladet.

Han mener at straffen uansett ikke burde vært mildere enn 90 dager, selv med den innlagte strafferabatten for tilståelsesdom.

Fotlenke Ståle Eskeland, professor i strafferett ved Universitetet i Oslo, sier til Dagbladet at Northug nå etterhvert vil bli kalt inn til soning, men at formen for soning ikke vil bli bestemt på nåværende tidspunkt.

- Dommen tar ikke stilling til om han skal sone i fengsel, eller om han kan få alternativ soning med såkalt fotlenke. Det er det opp til kriminalomsorgen å bestemme, men reglene er ikke til hinder for at han kan få det siste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer